Hazırlanışı kolay ve az malzeme ile hazırlanan çoğunlukla mübarek günlerde de pişirilen irmik helvası tarifi merak ediliyor. Sizlerde haberimizdeki irmik helvası tarifini okuyabilir, sevdiklerinize irmik helvası yapabilirsiniz.İrmik helvası nasıl yapılır? İrmik helvası malzemeleri ve yapılışı burada..
İRMİK HELVASI TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Sütlü İrmik Helvası Malzemeleri
- 2 Su bardağı irmik
- 2 Su bardağı şeker
- 2 Su bardağı su
- 2 Su bardağı süt
- 100 Gr tereyağ(3 dolu yemek kaşığı)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 Yemek kaşığı fıstık
- 1 Çay kaşığı tarçın
KOLAY İRMİK HELVASI TARİFİ
- Öncelikle şerbeti için gerekli olan 2 su bardağı suyu ,2 su bardağı sütü, ve 2 su bardağı şekeri derin bir tencereye alın ve orta ateşte şekeri eriyene kadar ısıtın ama kaynatmayın. Sadece sıcak olsun ve şekeri erisin yeterli.
- Şekeri eridiğinde ocaktan alın ve bir kenarda beklesin.
- Bu sırada tencerede tereyağını eritin ve sıvı yağını da ilave edin ve yağı ısınınca fıstıklarını atın ve birkaç dakika yağda çevirin.
- Sonra irmiğinde ilave edin ve sürekli karıştırarak irmikleri kavurun.
- İrmikler hafif kahverengileşene kadar kavurun.
- Kahverengileşmeye başladığında şerbetini dikkatlice dökün, dikkat edin elinize sıçrayabilir. Bu sırada ocağın altını iyice kısın.
- Tarçını da serpin ve karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu hemen çektiği için ,sık sık kontrol edin.
- Suyunu çekince ocağı kapatın ve kapağını açıp üzerine temiz bir havlu kapatın ve tekrar kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
- 15 dakika sonra kapağını ve havlusunu kaldırıp kontrol edin. Damak tadınıza göre sıcak veya ılık servis edebilirsiniz.
İrmik yavaş yavaş ,sürekli karıştırılarak, kısıl ateşte,rengi kahverengileşmeye başlayana kadar kavrulmalı ve şerbeti dökülürken çok dikkatli olun, buharından eliniz yanabilir.