İşkembe Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembe Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşkembe Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle İşkembe Çorbası nasıl hazırlanır, İşkembe Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası için Malzemeler:

1 adet dana işkembesi 1 adet yumurta yarım limon sarmısak sirke tuz

İşkembe Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Yarım kilo dana kemiğini kaynatın, köpüklerini delikli bir kepçe ile alın. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atın. Yumuşacık oluncaya dek kaynatın. Pişince kemikleri çıkarıp, atın. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyın. Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edin ve doğradığınız işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirin. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alın. Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edin.Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin. 3-4 diş ezilmiş sannısağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis yapın.

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası için Malzemeler:

1adet koyun  işkembesi 6adet yumurta 1 kaşık tereyağı 2adet limon 2 kaşık sirke 1adet soğan 3 diş sarımsak tuz, kırmızıbiber

İşkembe Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

İşkembeyi kaynar su içinde börttürün, kazınacak hale gelince sudan çıkarın. Tahta üzerine alarak bıçakla pütürlü yüzünü kazıyın. Temizlenince bol suyla yıkayın. Bir tencere yağı kızdırın soğan ve sarımsağı örseleyin içine bol su ve limon sıkıp doğranmış işkembe ile kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve limonu çırpın, tuz sirke ve az miktar soğuk su karıştırın. Kaynayan işkembe suyundan da ilave edin; ağır ateşte az kaynatıp pişen çorbaya ekleyin. Servis ederken kırmızıbiberli yağ gezdirebilirsiniz.

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası için Malzemeler:

1 adet işkembe 1 çay bardağı sirke 1 baş sarımsak 2 kaşık yağ 2 kaşık un 2 çay kaşığı kırmızıbiber su

İşkembe Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

İşkembeyi yıkayın iri parçalara ayırın ve bol suda haşlayın.(3saat) Pişirdiğiniz işkembenin üzerinde biriken köpüğünü ayırın. İşkembe iyice yumuşayınca sudan alın ve ince ince kıyın. Başka bir kapta su ile pişirmeye devam edin. İçine kıyılmış sarımsak katın, kaynasınlar. Unu işkembenin suyuyla çırparak bulamaç yapın bunu da çorbaya yavaşça yedirin. Çorba iyice kaynayınca kaselere alın. İçine sirke karıştırın ve üzerine erimiş yağda kırmızıbiber gezdirerek servis edin.

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası için Malzemeler:

2 kg kuşbaşı doğranmış işkembe, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı margarin, 1 adet limon, 1 adet yumurta,  2 fincan sirke, 5 diş sarımsak, 1 çay kaşığının yarısı tuz ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

İşkembe Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Sakatatçıdan alacağınız 2kg kuzu işkembeyi kuşbaşı doğratınız. İyice yıkadıktan sonra kaynar suda yumuşayana kadar (2 saat kadar) haşlayınız. Pişen işkembeyi ılınmaya bırakınız. Diğer yanda margarini eritin hafif cızırdamaya başlayınca azar azar un ilave edip sürekli karıştırınız. Üzerine de 4kepçe işkembe suyundan ilave ediniz. Boya kıvamına gelince ocağın altını kapatırsınız. Bu karışım soğuyunca içine yumurta sarısı ve limonu ilave edip iyice çırpınız ve çorbaya katınız. Karıştırıp 1–2 taşım kaynatınız çorbanız hazırdır. Üzerine, ayıklayıp dövdüğünüz sirke ve tuzla karıştırdığınız sarımsakları ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapılır. Kırmızıbiberi arzuya göre çorbanın üzerine serpiştirin ya da ayrı bir kapta servis yapınız.

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası için Malzemeler:

1 Kg İşkembe 2 kaşık Un 2 adet Yumurta Sarısı 1adet Limon Suyu 1 Fincan Sirke 5 Diş Sarımsak Tuz, Kırmızı Biber 2 kaşık Tereyağı 4 Diş Sarımsak (haşlarken kullanmak için)

İşkembe Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç defa yıkayın. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarımsakları ekleyerek işkembe yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çıkararak, kuşbaşı iriliğinde doğrayın. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakın. Terbiyeyi hazırlamak için: un, 1adet limon suyu, yumurta sarısı ve 2 fincan suyu ilave ederek çırpın. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökün. Doğradığınız işkembeleri de tencereye ekleyerek tuzunu ayarlayın ve 5dk daha kaynatın. Kalan sarımsağı döverek tencereye ekleyin. Çorbayı servise sunacağınız zaman üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirin.

Yemek Tarifleri Haberleri