Islak kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Islak kek Nasıl Yapılır?

Islak kek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Islak kek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Islak kek nasıl hazırlanır, Islak kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Islak kek için Malzemeler:


4 yumurta 2 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı kakao 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 3 su bardağı un kabatma tozu vanilya

Islak kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt, yağ, kakao ilave edilir, sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır ve gerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. 170 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, daha önce ayırmış olduğumuz 1  bardaklık karışım kekin üzerine iyice çektirilerek dökülür. Bir süre sonra servise hazır hale gelir.
Islak Kek

Islak Kek için Malzemeler:

3 yumurta 2 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşıı kakao

Islak Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Şekeri ve yumurtaları çırpın Sıvı yağ süt kakao ve vanilya ekleyip karıştırın 1 su bardağı bu karışımdan ayırıp, kalan karışıma un ve kabartma tozu ekleyin iyice karıştırdıktan sonra bu karışımı yağlanmıs dikdörtgen fırın kabına karışımı dökün önceden ısıtılmıs 170 derece fırında altlı üstlü hafifi kızarana kadar pişirin Fırından hemen aldığınızda kekin üzerine ayırdığınız karışımı eşit şekilde yayın. Not: Üzerine antep fıstığı hindistan cevizi serpebilirsiniz.

 Islak Kek 2. tarifi


 Islak Kek için Malzemeler:

4  adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı kakao 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ****ÜZERİ İÇİN**** Hindistan Cevizi(Ne kadar istersek)


Islak Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Öncelikle geniş bir kasenin içinde 4  adet yumurta ve 2 su bardağı toz şekeri iyice çırpın. Daha sonra 1 su bardağı süt, sıvı yağ ve 2 çorba kaşığı kakaoyu ilave edin, bu karışımdan 1 su bardağını ayırın. 2 su bardağı unu eleyerek ilave edin. 1 paket vanilya ve kabartma tozunu katın, çırpma teli ya da mikserle iyice karıştırın. Sivi halindeki kek hamurunu dilediğiniz biçimdeki kek kalıbına boşaltın, önceden ısıtılmıs 200 derece fırında pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra, ayırdığınız 1 su bardağı sosu eşit miktarda dökün. Artık ıslak kek servise hazır.


 Islak Kek 3. tarifi


Islak Kek için Malzemeler:

3 yumurta 1 kase toz şeker 1 kase yoğurt 1 kase sıvıyağ 25  grm kakao 1.5 kase un

Islak Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Öncelikle 3 yumurtayı 1 kase toz şekerle robotta çırp daha sonra içine 1kase yoğurt, 1 kase sıvıyağ kat ve tekrar çırp 1/4 çay bardağı su koy 25  gram kakao koy ve tekrar çırp Oluşan kakaolu karışımdan 1 kase al ve bi kenara koy Geri kalan malzemenin içine kabartma tozu kat ve çırp 1.5 kase un koy tekrar çırp Büyük kare borcamın altını margarinle yağladıktan sonra oluşturduğun kakaolu karışımı içine boşalt 180 derece fırında pişir 20 dakika sonra fırındaki kekimize bakıyoruz içine bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz Kek piştikten sonra çıkartıyoruz ve karelere ayırıyoruz Kenara koyduğumuz karışımı üzerine döküyoruz 5-10 dakika sonra yemeye hazır

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri