Hamas lideri İsmail Haniye'ye Tahran'da suikastte şehit oldu.
Suaikastın arkasındaki sır perdesi ise aralanmaya çalışılıyor.
İran'ın güvenlik zaafiyetleri tartışılırken İsmail Haniye'nin yerinin nasıl tespit edildiğine ilişkin dış basında ve sosyal medyada çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.
İşte Sabah.com.tr'nin haberine göre WhatsApp kurucusu yahudi milyarder Yan Borysovych Koum İsrail'in talimatıyla şirket üzerinden Haniye'nin konumunu belirledi ve soykırımcı orduya iletti.
İran'ın İsmail Haniye'yi koruyamaması ve zaafiyetleri geniş yankı uyandırırken suikastle ilgili akıllarda birçok soru işareti de kaldı.
Siyonist yahudi milyarderlerin ABD'deki Silikon Vadisi'nde Filistin'i savunan kişilere yönelik kurduğu karanlık ağ geçtiğimiz aylarda ifşa olurken, Haniye suikastı sonrası siyonist şebekeye ilişkin çarpıcı bir 'WhatsApp' iddiası konuşulmaya başlandı.
WhatsApp'ın kurucusu olan yahudi milyarder Yan Borysovych Koum'un İsmail Haniye suikastında parmağı olduğu ifade edildi. Yahudi milyarder Koum'un İsrail'in talimatıyla şirket üzerinden Haniye'nin telefonuna bir WhatsApp mesajı aracılığıyla casus yazılım yüklettiği yazıldı.
Haniye'nin yerinin tespit edilmesinin ardından tam konumun Katil İsrail'e verildiği ve ardından kalleş saldırının gerçekleştiği iddia edildi.
SİLİKON VADİSİ'NDEKİ KARANLIK AĞ İFŞA OLMUŞTU
Silikon Vadisi'ndeki teknoloji şirketi yöneticileri, büyük finansörler, İsrail hükümet yetkilileri, İsrail lobisi aktivistleri gibi yüzlerce nüfuzlu isimden oluşan J-Ventures adlı grubun, İsrail'i eleştiren önemli isim ve kurumları sindirmek için belli planlar yaptığı ortaya çıkmıştı.
FÜZE Mİ BOMBA MI?
Öte yandan Haniye'nin Tahran'da konakladığı evin füzeyle mi hedef alındığı yoksa bomba düzeneğinin mi kurulduğu netleşmedi. Batı medyasına göre ev, güdümlü füze ile vuruldu. İsrail savaş uçaklarının İran hava sahasının dışından güdümlü füzeyi ateşlediğinin inanıldığı kaydedildi.
Suikast sonrasında ne İran medyasında ne de sosyal medya sitelerinde herhangi bir fotoğraf ya da video paylaşılmadı. Batı medyası İsrail jetlerinin 19 Nisan'da da Tahran yakınlarındaki İsfahan bölgesindeki nükleer tesisi vurmasını hatırlattı. İsrail söz konusu saldırıyı da İran hava sahası dışından havadan ateşlediği füzelerle yapmıştı.
Mülteci kampında dünyaya gelen ve ardından Hamas liderliğine uzanan Haniye'nin hayatı Filistin'in bağımsızlığı için verilen mücadeleyle geçti.
İsrail'in 300 gündür sürdürdüğü saldırılarda 3 oğlu ile dört torunu dâhil ailesinden 60 kişiyi kaybeden Haniye, "Allah'tan geldik, Allah'a döneceğiz" diyerek mücadelesine devam etmişti.