Ispanaklı Krep tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ispanaklı Krep Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Krep nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Krep Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Ispanaklı Krep nasıl hazırlanır, Ispanaklı Krep yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Ispanaklı Krep için Malzemeler:


Krep malzemesi : 4 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 2  adet yumurta Sos malzemesi : 1 kg süt 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı tuz İç malzemesi : 1  adet soğan 1/2 kg ıspanak 200  gr beyaz peynir 1 çorba kaşığı tereyağ 1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi


Ispanaklı Krep Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Süt, un ve yumurtayı kanştırıp krep hamurunu hazırlayın. Bir teflon tavayı çok az yağlayıp, kızdırın. Krep hamurundan biraz döküp, tavayı hareket ettirin, sallayarak yayın, her iki tarafını da kızartın. Bu şekilde yaklaşık 5-6  adet krep elde edin. Bir tencerede sos için, yağda un kavurup, süt ve tuz ilave edin, koyulaştığına ateşten alın. Soğanla ıspanağı kavurup, beyaz peynir ilave ederek bir harç hazırlayın. Bir krep alıp üzerine sos sürün, harcını koyup, rulo yapın. Bütün krepleri bu şekilde hazırlayıp, bir tepsiye dizin. Üzerlerine kalan sosu döküp, kaşar peyniri rendesi serpiştirin. Orta hararetteki fınnda üstü pembeleşinceye dek kızartın.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri