İstanbul'da Bu Hafta Hangi Tiyatrolar Var 21-26 Kasım

İstanbul Devlet Tiyatrolarında bu hafta sergilenecek tiyatroları detayları ile sizler için derledik. İşte 21 Kasım ile 26 Kasım arasında sergilenecek tiyatroların listesi.

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta biri çocuk oyunu olmak üzere sekiz oyun ile seyirci karşısına çıkıyor.

21-26 Kasım haftasında sahnelenecek oyunlar Gulyabani, Avrupa, Romeo ve Juliet, #Cehennem, Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş, Günün Çorbası, Karmakarışık ve çocuk oyunu Purnima ve Sırlar Ormanı olacak.

Gulyabani (Müzikal), Cevahir 1 Sahnesinde

Metin Arslan'ın, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın aynı adlı eserinden oyunlaştırdığı ve yönettiği Gulyabani oyununun dekor tasarımında Ethem İzzet Özbora, kostüm tasarımında Esra Selah, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunmakta. Müzikler Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzlü'ye, koreografi Irving Resurreccion'a ait. Oyunda cinlerin ve perilerin cirit attığı söylenen köşke hizmetçilik için giden saf ve temiz yürekli Muhsine, kendisini ahlaksız bir oyunun içinde bulur. Yanlış öğretilerin, cehaletin ve geleneklerin girdabından kendini ve beraberindeki diğer kadınları kurtarmaya çalışır. Ali Fuat Çimen, Elif Nutku ve Mehlika Balkan'ın da yer aldığı kalabalık bir oyuncu ve dansçı kadrosu da bulunan Gulyabani, 21 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Cevahir 1 Sahnesinde izlenebilir.


Avrupa, Cevahir 2 Sahnesinde

David Greig'in yazdığı, Hakan Silahsızoğlu'nun çevirisini yaptığı, Mehmet Birkiye'nin yönettiği Avrupa oyunu Cevahir 2 sahnesinde temsillerine devam ediyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında Yakup Çartık, koreografide ise Alpaslan Karaduman imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Fırat Akarcalı'ya ait. Avrupa oyununda, toplumsal ve ekonomik açıdan çürümeye yüz tutmuş bir sınır kasabasına gelen iki kaçak mültecinin, ülkelerindeki savaştan kaçarken ekonomik sorunların yerli halk üzerinde yarattığı gerilimin kurbanlarına dönüşmeleri anlatılıyor. Oyundaki karakterlere Salih Dündar Müftüoğlu, Atilla Şendil, Eylem Yıldız, Umut Tabak, Gülşah Fırıncıoğlu, Ferdi Alver, Gökay Akgör, Hakan Yeni, Zuhal Acar, Burak Çiçek, Ferit Çelik ve Ahmet Armutlu hayat veriyor. Avrupa oyunu, 21 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Cevahir 2 Sahnesinde izlenebilir.


Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş, Taksim Küçük Sahne'de

Hanoch Levin'in yazdığı, Nermin Saatçioğlu'nun çevirisini yaptığı, Kerem Ayan'ın yönettiği Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş oyununun dekor tasarımında Işın Mumcu, Kostüm tasarımında Mihriban Oran, ışık tasarımında ise Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Murat Balcı'ya ait. Oyundaki karakterlere Musa Uzunlar, Ülkü Duru ve İşdar Gökseven hayat veriyor. Evliliklerinden sıkılmış bir çift olan Yona ve Leviva'nın birbirlerini ve evliliklerini sorgulamalarını kara mizahla anlatan oyun 21-22-23 Kasım tarihlerinde Taksim Küçük Sahne'de izlenebilir.


Romeo ve Juliet, Üsküdar Tekel Sahnesinde

William Shakespeare'in yazdığı, Özdemir Nutku'nun çevirisini yaptığı oyunun rejisi Makedon yönetmen Dejan Projkovski'ye ait. Oyunun dekor tasarımında M. Nurullah Tuncer, kostüm tasarımında Medina Yavuz Almaç, ışık tasarımında Serhat Akın imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Goran Trajkoski, koreografisi Olga Pango tarafından hazırlandı. Oyunda iki düşman ailenin çocukları olan Romeo ve Juliet'in trajik aşkları farklı bir yorumla seyirciye sunuluyor. Oyundaki karakterlere Damla Ece Dereli, Atakan Akarsu, Seda Yıldız, Ahmet Dizdaroğlu, Zeliha Güney, Nuray Durmuş, Kerim Altınbaşak, Murat Turhan, Muhammed Çakay, Bilal Ercan, Yunus Emre Terzioğlu, Ozan Erdönmez, Can Deniz Erzaim, Burak Pamuk ve Cem Bayurgil hayat veriyor. Romeo ve Juliet oyunu, 21-25 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.


#Cehennem, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Jennifer Haley'in yazdığı, Gülay Gür'ün çevirisini yaptığı oyunun rejisörü Metin Belgin. Dekor Tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunan oyunun dramaturgu Şafak Eruyar. Oyun düşüncelerimizi kodlayan, yaşamı gerçeklikten koparan ve şiddet dürtüsünü tetikleyen sanal dünyanın gelecekte duygularımızı da ele geçirme olasılığını bilim kurgu atmosferinde tartışıyor. Oyundaki karakterlere Metin Belgin, Simay Tuna, Ahmet Somers, Bahadır Buyruk ve Aslı Büşra Sarınç hayat veriyor. #Cehennem, 21-24 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.

Günün Çorbası (Müzikal), Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

Todd Mueller ve Hank Boland'ın yazdığı, müzikleri Gregg Opelka'ya ait müzikalin çevirisi ve rejisi Taner Tunçay'a, dramaturjisi Selen Korad Birkiye'ye ait. Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında ise İ. Önder Arık imzası bulunmakta. Koreografisini Seda Özgiş'in, müzik direktörlüğünü Melikcan Zaman'ın yaptığı müzikal Amerika'da tabloid gazetelere karşı tiraj kaygısında olan bir gazetenin Pulitzer ödüllü muhabirinin ünlü bir restorana "günün çorbası"nın sır gibi saklanan tarifini ele geçirmek üzere gönderilmesiyle başlayan romantik bir müzikal komedi. Oyundaki karakterlere Ozan Uçar, Nermin Koçak Tunçay, Onur Ertaman, Selmin Artemiz, Gözde Türker, Aykan Aydın, Seza Yeğin, Aykut Söyük, Vehbi Akıntürk, Gülçin Arslan, Gizem Genç ve Orhan Ergiol hayat veriyor. Günün Çorbası müzikali 24-25-26 Kasım tarihlerinde Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde izlenebilir.

Karmakarışık, Kozyatağı Kültür Merkezinde

Ray Cooney'nin yazdığı, çevirisi Haldun Dormen ve Kemal Uzun'a ait olan oyunun rejisörü Haldun Dormen. Dekor tasarımında Savaş Çevirel, kostüm tasarımda Mihriban Oran, ışık tasarımında ise Serhat Akın imzası bulunmakta. Oyunun koreografı Yeşim Alıç. Richard Phillips adında saygın bir bakanın rakip partinin sekreteriyle küçük bir kaçamak yapmaya hazırlanırken, otel odasında pencereden içeri sarkmış bir erkek cesedi bulmaları üzerine gelişen olayları anlatan oyun, komedi türünün en iyi örneklerinden biri. Oyundaki karakterlere Erkan Taşdöğen, Fatih Kahraman, Ali Ersin Yenar, Rüyam Perihan Dirin, Özden Çiftçi, Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Sinan Cem Çabuk, Cem Şahin ve Suzan Sabancı hayat veriyor. Karmakarışık oyunu, 21-25 Kasım tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezinde izlenebilir.

ÇOCUK OYUNU

Purnima ve Sırlar Ormanı, Kozyatağı Kültür Merkezinde

Handan Ergiydiren Doğan ve Günay Ertekin'in yazdığı, yönetmenliğini Handan Ergiydiren Doğan'ın yaptığı çocuk oyunu Purnima ve Sırlar Ormanı 26 Kasım Pazar günü Kozyatağı Kültür Merkezinde izlenebilir.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Güzeller güzeli Hint prensesi Purnima, Wenteka dağlarının ardındaki Indra nehrinin suyundan içerek sonsuz güzelliğe kavuşulabileceğini öğrenir. Hemen yollara düşer ve sırlarla dolu ormandan geçerek Indra'ya ulaşmaya çalışır. Bu yolculuk sırasında bir sürü hayvan dostu olur, onlardan bir sürü ibret hikâyesi dinler ve sonunda Indra nehrine ulaşır. Bakalım Purnima sonsuz güzelliğe kavuşabilecek mi?

Hayat ve Yaşam Haberleri