KEREVİZ
K vitamini, potasyum, lif ve folik asitler açısından oldukça zengin olan, yüz<de 95 kadar su içeren ve tüketildiği zaman hiçbir etki yapmayan kereviz, günlük olarak alınması gereken vitamin miktarlarını fazlasıyla karşılamakla birlikte korkmadan tüketilebilecek besinler arasında.
SALATALIK
Potasyum ve magnezyumdan açısından zengin, C ve A vitaminleri açısından zengin, bağışıklıktan göz sağlığına kadar birçok faydasının olduğu salatalık, içeriğindeki yüksek su ve liften dolayı ne kadar tüketilirse tüketilsin vücuda ekstra bir kalori alımı yapmıyor.
KAVUN
A ve C vitaminleri açısından zengin olan kavun, sindirim ve bağışıklığı iyileştirmeye, göz sağlığını korumaya ve iyileştirmeye yaraması dışında yüksek lif ve su oranından dolayı tüketildiği zaman düşük kalorisinden dolayı hiçbir etki yapmayacak meyvelerden.
MARUL
İyi bir folat, K ve C vitamini kaynağı olan, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum açısından zengin olan marul, salatalara kullanılması haricinde tek başına da tüketilebileceği gibi düşük kalorisi ve yüksek su oranından dolayı vücuda birçok vitaminin girmesini sağmala birlikte fazladan bir kalori alımına neden olmaz.
ÇİLEK
Bağışıklık sistemini ve sindirimi güçlendirmeye yarayan, içeriğindeki birçok vitamin ve mineralden dolayı tüketildiği zaman sağlığa çok yönlü etkileri olan çilek, düşük kalori değerinden dolayı her vakitte korkmadan tüketilebilecek meyvelerden birisi.
ELMA
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan, yüksek vitamin ve mineral içermesinden dolayı bağışıklık, sindirim ve sinir sisteminin gelişimi ve onarılması için gerekli vitamin ve mineral desteği sağlamakla birlikte, düşük kalorisi ve yüksek su oranından dolayı tüketildiği zaman sağlığı olumlu etkiler, kilo alımına etki etmez.