Bugün sizlerle Izgara Bıldırcın nasıl hazırlanır, Izgara Bıldırcın yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Izgara Bıldırcın için Malzemeler:
10 adet bıldırcın karabiber tuz
Izgara Bıldırcın Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bıldırcınları temizleyin, üzerlerinde tüy kalmasın. Bunları sırtlarından keserek ikiye ayırın, bel ve göğüs kemiklerini çıkartıp et demiri ile dövün yassılasınlar. Ardından üzerlerine tuz ve biber serpin ızgaraya dizin. Orta ısıda kömür ateşinde çift taraflı pişirin.
Izgara Bıldırcın 2. tarif
Izgara Bıldırcın için Malzemeler:
1 adet bıldırcın tuz karabiber kekik
Izgara Bıldırcın Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bıldırcının içini dışını temizledikten sonra ortadan ayırın, hafif ezin ve tuzlayıp baharatlayın. Izgarada pişirip servis edin.