Jandarma astsubay başvuru sonuçları adaylar tarafından merakla beklenirken o sonuçlar açıklandı. Peki Jandarma astsubay başvur sonuçları nasıl ve nerede öğrenilir? Sonuç öğrenme linki nedir? Siteye neden girilmiyor? Tüm merak edilenler haberimizde...
JANDARMA ASTSUBAY BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI
2020 YILI JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY TEMİNİ BAŞVURU SONUÇLARI https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris ADRESİNDE YAYIMLANMIŞTIR.
SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Şu an siteye bir yığılma olduğu için adaylar sonuçlarını öğrenmekte zorluk yaşamaktadırlar.
JANDARMA ASTSUBAY ALIMINDA HANGİ MÜLAKATLAR VAR?
Jandarma astsubay alımında mülakat aşamaları şu şekilde:
Fiziki Kontrol,
Fiziki Yeterlilik,
Mülâkat sınavı
PARKUR
2020 SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY ALIM YAPILACAK KADROLAR NELERDİR?
GÜVERTE: 80 Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okullarından Deniz Ulaştırma ve İşletme veya Güverte ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilme şartı aranıyor. Ayrıca adaylardan KPSS şartı aranmıyor.
MAKİNE: 30 Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okullarında Gemi Makineleri İşletme ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olma şartı aranıyor.Ayrıca adaylardan KPSS şartı aranmıyor.
GÜVERTE: 5 Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okulların; Sualtı Teknolojisi ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilme şartı aranıyor. Ayrıca KPSS P93 puan türünde en az 60 puan alma şartı aranıyor.
İKMAL: 15 Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okullarında Lojistik, Lojistik Yönetimi veya Maliye ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olma şartı aranıyor. Ayrıca KPSS P93 puan türünde en az 60 puan alma şartı aranıyor.
UÇAK BAKIMI: 15 Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okullarında Uçak Gövde-Motor, Uçak Motoru, Uçak Gövdesi veya Uçak Teknolojisi ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olma şartı aranıyor. Ayrıca KPSS P93 puan türünde en az 60 puan alma şartı aranıyor.
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ: 15 Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okullarında Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı Programı, Bilgisayar Teknikerliği ve Programlama, Bilgisayar Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama veya Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olma şartı aranıyor. Ayrıca KPSS P93 puan türünde en az 60 puan alma şartı aranıyor.
İDARE: 10 Erkek 10 Kadın Astsubay alımı yapılacak. Meslek Yüksek Okullarında Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği veya Adalet ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olma şartı aranıyor. Ayrıca KPSS P93 puan türünde en az 60 puan alma şartı aranıyor.
JANDARMA ASTSUBAY NEDİR?
Jandarma astsubay, kırsal bölgeler yoğunluklu olmak üzere tüm yurt içerisinde kamu düzenini ve emniyeti sağlayan silahlı genel kolluk kuvveti askeridir. Rütbe olarak subaydan kıdemsiz, er ve erbaşlardan kıdemlidir.
İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak görevini sürdüren jandarma astsubay, kanun ve yönetmeliklere aykırı faaliyetleri engellemekle yükümlüdür. Barış döneminde toplum düzenini sağlayan ve güvenliği bozan durumlara karşı tedbir alan, savaş durumlarında ise ordu emrine girip ordu için çalışmakla mükellef olan personeldir.
JANDARMA ASTSUBAYIN GÖREVLERİ NELERDİR?
Emniyet ve asayişi sağlamakla birlikte kamu düzenini korumak, jandarma adına görev yapmak bir astsubayın temel görevidir. Jandarma astsubayın; mülki, idari ve askeri olarak üç kısımda incelenebilecek olan görevleri aşağıdaki gibidir:
- Kamu düzenini sağlamak ve korumak,
- Ceza Mahkemeleri Usulü Kanunu’nda bahsedilen suçların işlenmesini engellemek,
- Ceza infaz kurumlarını korumak ve güvenliğini sağlamak,
- Arama kurtarma ekibinin çalışmalarına katkıda bulunmak,
- Hükümlü ve mahkûmların sevklerini gerçekleştirmek,
- Gerekli durumlarda istihbarat faaliyetlerini yürütmek,
- İstihbarat yetkileriyle suçu ve suçluyu ortaya çıkarmak,
- Adli makamların konuyu detaylıca anlayabilmesi için gerekli düzenlemeleri yapmak,
- Vakayla ilgili gerekli belgeleri ilgili makamlara kanuna uygun bir biçimde iletilmek,
- Polis teşkilatının bulunmadığı yerlerde duruşmanın güvenliğini sağlamak,
- Askere alınacak kişileri çağırmak,
- Asker kaçaklarının ve firari askerlerin takibini yapmak ve sevk etmek,
- Askeri ve güvenlik bölgelerindeki güvenliği sağlamak.
JANDARMA ASTUSBAYIN DOĞU GÖREVİ NE KADARDIR?
Astsubayların doğu görevinde kalacakları süre, görev yaptıkları bölgenin terör açısından durumuna göre belirlenir. En ağır şartlarda yapılan doğu görevinin süresi 2 yıldır. Şartlar iyileştikçe bu süre uzayabilir. Doğu görevinde geçirilecek en uzun süre 4 yıldır. Fakat bazı durumlarda doğu görevini yaptıktan sonra batıda görev almaya başlayan ve batıdaki görevini bir süre ifa eden astsubaylar, ilerleyen görev yıllarında tekrar doğuya tayin edilebilir.
Bir önceki yazımız olan Jandarma Asayiş Ne İş Yapar? Görevleri Neler? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.