5 dakika içinde hazırlanan ve oldukça pratik bir salata tarifi olan kabak salatası sofralarda ve diyet listelerinde yerini almayı başardı. İşte basit yapımı olan kabak salatası
Kabak salatası tarifi için malzemeler
- 2 kabak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 diş sarımsak
- 3/4 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Kabak salatası nasıl yapılır?
İlk olarak cevizleri tavada veya fırında bir süre kavurun. Yanmadan kavrulan cevizleri iri parçalar olarak bir kenarda bekletin.
Kabakları düzgünce yıkadıktan sonra, kabuklarını soymadan rendenin büyük kısmında rendeleyin.
Zeytinyağını bir tava dökün ve üzerine rendelenmiş kabakları ekleyip orta ateşte yaklaşık 10 dakika soteleyin.
Ocağı kapattıktan sonra içerisine karabiber, tuz ve ince kıyılmış dereotlarını da ekleyin ve karıştırın.
Kabakları oda sıcaklığına gelinceye kadar soğumaya bırakın.
Bir kap içerisinde dövülmüş sarımsak, tuz ve yoğurdu kıvam alıncaya kadar karıştırın. Bu karışımı, soğumaya bırakılan kabağa ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız mezenin üzerinde bir miktar zeytinyağını gezdirin ve cevizlerle süsleyerek servise hazırlayın.
Cevizli kabak salatasını, fırında tavuk yemeğinin yanında meze olarak sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.