Kabak sarma nasıl yapılır? Kabak sarma tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Kabak sarma '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Kabak sarma ise merak konusu oldu. Kabak sarma nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Kabak sarma tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği Kabak sarma ’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Kabak sarma  '' nasıl pişirilir? Kabak sarma  için hangi malzemeler gerekli? Kabak sarma  nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Kabak sarma malzemeleri ve Kabak sarma tarifi...

KABAK SARMA TARİFİ

Malzemeler

400 gr. kıyma
4-5 avuç doğranmış ıspanak
1 orta boy soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz – karabiber
4-6 adet kabak
 

Domates Sos için Malzemeler
4-6 adet küçük küp doğranmış domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy ince küp kesilmiş soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tutam kıyılmış taze fesleğen
1 tutam kıyılmış maydanoz
4-5 dal taze kekik
1-2 yemek kaşığı balsamik sirke
Tuz – karabiber

Yapılışı:

Domates sos için, sos tenceresinde zeytinyağını orta ateşte kızdırın. Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun. Sarımsağı ilave edip 1 dakika daha çevirin. Fesleğen, maydanoz ve kekiği koyup 1-2 dakika döndürün. Aroması çıkan baharatlar sosun kıvam almasını çabuklaştırır.

Domatesleri, balzamik sirke, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın. Sos kaynayınca ateşi kısın ve en az 30 dakika pişirin.

Sosunuz kaynarken orta boy bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın, ince doğranmış soğanı ilave edip pembeleştirin. Sarımsağı ilave edip kokusu çıkınca kıymayı koyun ve kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. En son doğranmış ıspanağı ekleyip sönene kadar çevirin ve ateşten alın.

Kabakları mandolin yardımıyla uzunlanmasına şeritler halinde kesin.

2 şeridi biri diğerinin üzerine az gelecek şekilde koyun. Diğer 2 şeridi artı şekli verecek şekilde yerleştirin. Artının ortasına kavrulmuş kıyma koyun ve şeritleri üstüne kapatın. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde fırın kabınıza dizin. Üzerlerine pişirdiğiniz domates sosundan koyun.

180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri Haberleri