Bugün sizlerle Kabaklı Börek nasıl hazırlanır, Kabaklı Börek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kabaklı Börek için Malzemeler:
6 adet yufka 4 adet kabak 1 bardak yoğurt 1 bardak süt 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri 4 adet yumurta 4 kaşık sıvıyağ dereotu tuz
Kabaklı Börek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kabakları rendeleyin tuz ile ovup yıkayın. 3 adet yumurtaları bir kapta kırın içine kıyılmış dereotu, yoğurt ve tuz katıp çırpın rende kabağı ekleyin. Fırın tepsisini yağlayın üzerine yufka serip kabaklı karışımdan yayın, peynir serpin ve yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Kalan yumurtayı da süt ile çırpın en üst yufkaya yayın. Kalan peyniri de serpip 160derecede kızarana kadar pişirin.
Kabaklı Börek 2. tarifi
Kabaklı Börek için Malzemeler:
½ kg kabak, 2 adet yumurta, 6 adet yufka, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1demet maydanoz, tuz
Kabaklı Börek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
kabakların kabuklarını soyun ve ufak doğrayın. İçine maydanozu katın. Yufkaları ikiye bölünüz ve her parçaya yağ sürünüz. İçlerine harcı katıp dürün. Üzerlerine tekrar yağ sürün. kat kat tamamlayın, 160derecede fırında kızartın.
Kabaklı Börek 3. tarifi
Kabaklı Börek için Malzemeler:
4 adet yufka 3 adet kabak 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 bardak süt 4 adet yumurta 125 gr yoğurt ½ demet dereotu tuz
Kabaklı Börek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kabakları kazıyıp rende yapın ve tuz serperek elinizle hafif ovun. Yumuşayan kabakları suda yıkayıp kevgirde süzün. Kabakları bir kaba alıp üzerine kıyılmış dereotu, yoğurt ve 3 adet yumurta katıp tuz ekleyin; bunları iyice harmanlayın. Yağlanmış tepsiye 1 adet yufka yayın, harçtan pay ederek yufkaları bitirin. Başka bir kapta süt, yumurta ve peyniri kar ederek en üstteki yufkaya dökün. 170dereceli fırında kızarana kadar pişirdikten sonra dilimleyerek servise sunun.
Kabaklı Börek 4. tarifi
kabaklı börek için Malzemeler:
150 gr beyaz peynir 2 adet yufka 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 adet yumurta 2-3 adet rendelenmiş kabak 500 ml süt 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
kabaklı börek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
zeytinyağı yumurta beyaz peynir ve sütü karıştırın. yufkaları küçük küçük parçalayıp kabakla birlikte karışımın içine ekleyin. hepsini karıştırın. tuz karabiber ve isterseniz dereotu ilave edin. payneks bir kabı yağlayıp bu karışımı kaba boşaltın. üzerine kaşar peyniri serpip fırında orta ısıda 45 dk kadar pişirin
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!