Kabune Pilavı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kabune Pilavı

Kabune Pilavı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünü yemeği Kabune Pilavı oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak? İşte Kabune Pilavı tarifi

Kabune Pilavı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Kabune Pilavı yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte tarifi..

Kabune Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kemiksiz dana eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1, 5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kabune Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Dana etini bir adet soğan ve bir diş sarımsak ile birlikte haşlanır. Haşlanan et küçük küçük parçalara ayrılarak didiklenir. Etin suyundan 1, 5 su bardağı ayrılır. 2 adet kuru soğan piyazlık doğranarak 1 tatlı kaşığı karabiberle iyice ovulur. Tencerenin dibine soğanlar koyulur sonra sırasıyla didiklenmiş, haşlanmış nohut ve önceden 20 dak. Ilık suda beklemiş ve iyice yıkanmış pirinç koyulur. 1, 5 su bardağı et suyu yavaşça dökülür. Tuzu eklenir. Önce yüksek ısıda kaynama sırasında tereyağı eklenir. Sonra altı kısılır. Pirinçler suyunu çekince ocaktan alınır. 15 dakika dinlendirilir. Not: tereyağı pilav piştikten sonra tavada kızdırıldıktan sonra da dökülebilir. Afiyet olsun.

Yemek Tarifleri Haberleri