Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ''Kağıtta Palamut Balığı'' oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler '' 'Kağıtta Palamut Balığı nasıl pişirilir? Kağıtta Palamut için hangi malzemeler gerekli? Fırında palamut nasıl pişirilir? Yağlı kağıttı palamut nasıl yapılır?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Kağıtta Palamut Balığı tarifi...
KAĞITTA PALAMUT TARİFİ
Malzemeler
3 dilim
palamut
2 dilim
limon
1/2 adet
havuç
1 adet
orta boy patates
2 adet
büyük boy kırmızı soğan
2 diş
sarımsak
1 adet
defne yaprağı
1 tatlı kaşığı
tuz
(arzuya göre miktarı değiştirilebilir)
1 çay kaşığı
karabiber
1/2 su bardağı
zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
Palamudu ayıklayın ve yıkayın.
Kuru soğanı, patatesi,ve havucu halka halka dilimleyin.
Palamuda tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip harmanlayın.
Dilimlediğiniz sebzelere tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.
Kağıdın altına önce kuru soğanları üstüne balığı dizin.
Patatesleri ve havucu da ekleyin.
Son olarak limon dilimleri, defne yaprağı ve kabuklarıyla beraber iki diş sarımsağı da ilave edin.
Kağıdın kenarlarını katlayarak hava almayacak şekilde paket yapıp zımbalayın.
200 derece fırında 30-35 dk pişirin. Üzerinin hafif kızarmasını istiyorsanız pişdikten sonra kağıdı yırtıp 5 dk kadar pişirebilirsiniz. Kağıtta servis edin ve afiyet olsun...