LORLU POŞE YUMURTA
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
5-6 damla limon
4-5 adet zeytin
3 ceviz
Yarım çay bardağı lor peyniri
1 dilim beyaz peynir
İlk olarak küçük bir tencereye su eklenerek içine 1 yemek kaşığı sirke veya 5-6 damla limon sıkılır daha sonra tavaya kırılacak olan yumurta birkaç dakika pişirilir. Zeytin, ceviz, lor peyniri ve beyaz peynir daha sonra yumurtaya ilave edilerek tüketilebilir.
AVOKADOLU SALATA
1 adet domates
2 adet salata
1 avokado
4 biber
Limon
Zeytinyağı
Bütün malzemeler küçük bir şekilde dilimlenerek karıştırılır ardından isteğe göre limon, zeytinyağı ve tuz ilave edilerek tüketilir.
TARÇINLI YULAF LAPASI
3-4 yemek kaşığı yulaf
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
İlk olarak süt ve yulaf bir tencereye alınarak kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Bir süre piştikten sonra ocaktan alınan yulaf lapasına tarçın eklenir. İsteğe göre muz ve başka meyvelerde eklenebilir.
BEYAZ OMLET
6 adet yumurta beyazı
6 adet domates
1adet biber
Tuz
1-2 dal maydanoz
1 çay kaşığı zeytinyağı
Yağ ile ısıtılmış olan tavaya yumurtalar çırpılarak dökülür ve bir süre pişmeye bırakılır. Pişmekte olan yumurtaya dilimlenmiş olan domatesler ve biber ve tuz da eklenir. Yumurta ocaktan alındıktan sonra üzerine maydanozlar da ilave edilerek tüketilir.
BALLI PANCAKE
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı bal
Yumurtalar iyice çırpıldıktan sonra süt, vanilin ve kabartma tozu de eklenir ve hamur halini aldıktan sonra küçük parçalar halinde dökülerek ısınmış tavda pişirilir. Pişen pancakelerin üzerine bal gezdirilerek tüketilir.
2 MALZEMELİ KURABİYE
2 adet muz
1 su bardağı yulaf
Muzlar iyice ezilerek içine yulaflar ilave edilir ve karıştırılır. Küçük parçalar halinde şekil verilecek olan karışım daha sonra önceden ısıtılmış olan fırınca 10 15 dakika kadar pişirilir. Soğuyan az malzemeli kurabiye süt ile tüketilebilir.
TOK TUTAN SMOOTHİE
1 adet muz
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı keten tohumu
Tüm malzemeler küçük parçalar haline getirilerek blenderdan geçirilir ardından sabahları hızlı bir şekilde tüketilebilir.
C VİTAMİNLİ SMOOTHİE
1 havuç
1 portakal
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Önceden suda bekletilmiş olan havuç küçük parçalar haline getirilerek dilimlenmiş meyveler ile birlikte blenderdan geçirilir. C vitamini deposu olan bu smoothie hastalıklara karşı birebirdir.