Bugün sizlerle Kakaolu Kek nasıl hazırlanır, Kakaolu Kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kakaolu Kek için Malzemeler:
1 su bardağından bira fazla toz şeker 1 paket margarin (veya tereyağ) 1 çorbakaşığı kakao 4 su bardağı un 4 adet yumurta 2 yemek kaşığı maya süt tuz 4 Kişilik
Kakaolu Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında çözülmüş tereyağını (veya margarini) ufak ufak doğrayıp bir kaba koyun. Mikser ile birkaç dakika kaırıştırın. Tozşekeri ve yumurtaları katıp, karışım beyaz bir köpük haline geleinceye dek karıştırmaya devam edin. Unu, bir paket mayayı, bir tutam tuzu ve gerekirse biraz sütü ilave edin. Karışımı, krema halini alana dek karıstırın. Karışımı ikiye ayırın ve birine kakaoyu karıştırın. Kek kalıbını önce yağlayıp, una bulayın. Yağlı, yumurtalı, şekerli karışımı, kalıbın dibine yayın. Kakaolu karışımdan bir kat döktükten sonra malzemeler tükenene dek sırayla bu katları tamamlayın. Bir spatülayla yardımıyla üstünü düzeltin ve önceden ısıttığınız 180 derecelık fırında 40 dakika kadar pişirin. Turtayı soğuttuktan sonra servis tabağına koyup servis yapın.
Kakaolu Kek 2. tarifi
Kakaolu Kek için Malzemeler:
5 adet yumurta, 250 gr. Margarin, 250 gr. Toz şeker, 200 gr. Un, 50 gr. Kakao, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1tatlı kaşığı limon suyu, 1çay kaşığı karbonat
Kakaolu Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Eritilmiş margarin, toz şeker ve yumurtaları krema haine gelene kadar çırpınız. Unu ve kakaoyu da ilave edip bir miktar daha çırpınız ve limon kabuğu rendesi, limon suyu ardından da karbonatı ekleyiniz.170derecede ½ saat kadar pişiriniz.
Kakaolu Kek 3. tarifi
Kakaolu Kek için Malzemeler:
4 adet yumurta, 1çay bardağı süt, 1 bardak şeker, 1 bardak sıvıyağ, 2 kaşık kakao, 1paket kabartma tozu, 3 bardak un
Kakaolu Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yumurta, şeker, sıvıyağ ve sütü çırpın. Unu, kabartma tozunu ekleyin. Gerekirse bir miktar daha un katabilirsiniz. Yağlanmış kalıba aktarın kakaoyu serpin ve keki hafif karıştırın. Kakao dalgalansın. 170derecede 30dkpişirin.
Kakaolu Kek 4. tarifi
Kakaolu kek için Malzemeler:
2 yumurta 2 bardak şeker 1 bardak süt 1 bardak sıvı yağ 5 çorba kaşığı kakao AYRICA 1 vanilya 1 kabartma tozu 2 bardak kadar un
Kakaolu kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Sırasıyla yumurtayı şekeri sütü yağı ve kakaoyu robottta karıştırın. İyice karıştıktan sonra bu malzemeden 1 bardak ayırın. Bu robotta karıştırdığınız malzemeye vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin, tekrar karıştırın. Yağlanmış kare bir pyrex'e dökün ve fırında pişirin. Çıkardıktan sonra 1 bardak sosu kek sıcakken kekin üzerine dökün.
Kakaolu Kek 5. tarifi
Kakaolu kek için Malzemeler:
MALZEMELER : 4 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1/2 bardak sıvı yağ 3/4 bardak süt 2,5 bardak un 1 palet vanilya 1/2 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı kakao
Kakaolu kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt, yağ, vanilya, kabartma tozu, un ilave edilir. Kek hamurunun yarısını kalıba dökün, diğer yarısına kakao ilave edilir. Yağlanmış kek kalıbına dökün. 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Kakaolu Kek 6. tarifi
Kakaolu Kek -I için Malzemeler:
5 kaşık kakao 4 adet yumurta 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 su bardağı süt 2 su bardağı şeker 1 büyük paket margarin 1 çay fincanı kabartma tozu
Kakaolu Kek -I Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Margarin, şeker, kakao ve sütü karıştırıp, bir taşım kaynatın. Bu karışımdan bir çay bardağı alıp, bir kenara ayırın. Karışım soğuduktan sonra 4 adet yumurtanın sarısını ilave edip, karıştırın ve 2 su bardağı un ilave edin. Yumurtaların aklarını kar haline getirip,hamura katın. Bunu, yağladığınız bir kalıba döküp, hafif ateşte altmış dakika pişirin. Ilıkken, üzerine önceden ayırdığınız bir çay bardağı kakaolu kanşımı gezdirin. Soğuduğunda servis yapın. Kakaolu Kek
Kakaolu Kek 7. tarifi
Kakaolu Kek- II için Malzemeler:
1 su bardağı mısır nişastası 2 yemek kaşığı nescafe 4 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı şeker 250 gr margarin 1 su bardağı un 1 paket vanilya 5 adet yumurta
Kakaolu Kek- II Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Yağı eritip, karıştırın ve tekrar biraz daha çırpın. Diğer malzemeyi de katın, kek kalıbına döküp, pişirin. Piştikten sonra, kek ılıkken üzerine iki su bardağı soğuk süt dökün.
Kakaolu Kek 8. tarifi
Kakaolu Kek -III için Malzemeler:
3 adet yumurta 250 gr margarin 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 su baradağı süt 1 bardak toz şeker 2 çorba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu
Kakaolu Kek -III Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kek kalıbını margarinle yağlayın, kalan margarini bir kapta eritin. Derin bir mikser kabına, şeker, kakao, erimiş margarin ve bir bardak ılık süt ilave edip, mikserle karıştırın. Bu karışımdan bir bardak alıp, bir kenara ayırın. Kalan kanşıma iki bardak un, bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu ve 3 adet yumurta ilave edin. Mikserle iyice çırptıktan sonra kalıba boşaltın. Orta hararette ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınızda, önceden ayırdığınız bir bardak karışımı kekin üzerine dökün. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis yapın.
Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları
İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.
Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.
Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.