İLTİHAPLANMALARA İYİ GELİR
Çeşitli baharatların bir araya getirilmesinden oluşturulan köri baharatı, anti enflamasyon etkileri gösterdiğinden tüketilmesi halinde iltihaplanmaları azaltacaktır. İçeriğinde bulunan zerdeçalda bol miktarda kurkumin olması enflamasyona savaş açar. Ayrıca içeriğinde bulunan kişniş de anti enflamasyon özellikleri taşıdığından ağırsak iltihaplanmalarına iyi gelecektir.
KALP SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR
Köri tüketmek kalp sağlığını da olumlu yönde etkileyecektir. Düzenli olarak tüketilmesi halinde kan akışını artırabileceği ve kan damarı işlevini iyileştireceğinden kalp hastalıklarını iyileştirecektir. Yapılan araştırmalarla ölçülü miktarda köri tüketmek, kola giden ana kan kaynağı olan brakiyal arterdeki kan akışını kontrol etmeyi sağlıyor. Yüksek tansiyon ve kolesterol seviyeleri kalp hastalığı için risk faktörü olduğundan, köri tüketmek kalp sağlığını iyileştirir.
BEYİN SAĞLIĞINI KORUR
Körinin içeriğindeki zerdeçal baharatında bulunan kurkimin güçlü bir antitoksidan olduğundan zihinsel gerileme süreçlerini olumlu yönde etkileyebilir. Düzenli kullanımda alzheimer hastalığı gibi birçok zihinsel hastalıklara fayda sağlayacaktır.
KANSERE KARŞI KORUR
Körideki birçok baharat anti kanser özelliklere sahiptir. Yapılan araştırmalarda köri tüketiminin kanser hastalığında etkili olabileceği öngörülmüştür. İçeriğindeki zerdeçal, kişniş, acı biber anti kanser özelliklere sahip baharatlardır.
SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER
Köride bulunan zerdaçalın içerisindeki kurkimin sindirim sistemi ve sindirim bozuklukları semptomlarına karşı iyileştiştirici güç sağlar.