Kalkan balığı amandin tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Kalkan balığı amandin nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kalkan balığı amandin Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kalkan balığı amandin nasıl hazırlanır, Kalkan balığı amandin yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Kalkan balığı amandin için Malzemeler:

4 kişi için 8 dilim kalkan balığı tuz bir tutam karabiber 6 çorba kaşığı süt 2 çorba kaşığı tereyağı 3 kahve  fincanı rafine yağı 1 avuç kabuklu badem 1 çay  fincanı un

Kalkan balığı amandin Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bademleri kaynar suda bir dakika haşlayıp hemen süzgece dökün ve kabuklarını soyup boyuna ince olarak dilimleyin. Küçük bir kapla orta ateşli fırına koyup kontrol ederek yakmadan zaman zaman karıştırıp sarı olarak kızartın. Fırın yoksa bademleri az yağda tavada kızartıp süzgece boşaltıp yağını süzdürün. Balıkları bir kaba koyup süt, tuz biber ilave ederek karıştırın. Sonra alt üst una bulayın. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. Kalkanları yan yana yatırın. Dörder dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın. Bir tavada tereyağını kızdırıp bademi ekleyin. Bir dakika sote yapın, limon suyunu balıkların üzerine serpip badem ile tereyağını müsavi olarak üzerlerine döküp servis edin.

Yemek Tarifleri Haberleri