Kandil simidi tarifi nasıldır? Malzemeleri nelerdir?

Kandil simidi tarifi nasıldır? Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır? soruları Kadir Gecesi için bu simidi yapacak olan kişilerce merak ediliyor. Biz de sizler için araştırdık. İşte detaylar.

Mübarek Kadir Gecesi 19 Mayıs 2020 Salı gününe denk geldi. Bu mübarek gecede ekandil simidini evde yapmak isteyenler internette tarifleri araştırmaya başladı. Peki Kandil simidi tarifi nasıldır? Malzemeleri nelerdir? Nasıl yapılır? Tüm merak edilenler haberimizde.

KANDİL SİMİDİ NEDİR?

Kandil simidi, Türkiye'de geleneksel olarak kandillerde dağıtılan yiyecek. Simide benzemektedir. Susamlı ve sade olarak yapılmaktadır. Yapımında mahlep, ayrıca susam veya çörek otu kullanılır.

Türkiye'de özellikle kandillerde üretilmekle birlikte, çoğu pastanede her gün yapılmaktadır.

KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı kadar un


Üzeri için

  • 2 yumurta akı
  • Susam (ya da çörek otu)

Hazırlanışı

Oda sıcağında bekletilen yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin.

KANDİL SİMİDİNİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Öncelikle kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Kandil simidi tarifinde en önemli nokta kullanılan malzemelerin ölçüsünü iyi ayarlamaktır. Kandil simidi yaparken kullandığınız malzemeleri göz kararı değil ölçüye göre kullanın. Fırından fırına pişirme süresi ve sıcaklık ayarı değişebilir. Kandil simidi yaparken fırınınızın yeterli ısıda olmasına özen gösterin. Yüksek sıcaklıkta kandil simidinin dışı hemen pişerken içi çiğ kalabilir. Çıtır çıtır kandil simidinin yanına güzel bir çay demlemeyi unutmayın. Afiyet olsun…

Yemek Tarifleri Haberleri