Bugün sizlerle Karaçay Usulü Kök Ispanak Çorbası nasıl hazırlanır, Karaçay Usulü Kök Ispanak Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karaçay Usulü Kök Ispanak Çorbası
KARAÇAY USULÜ KÖK ISPANAK ÇORBASI için Malzemeler:
5 BARDAK SU (ET SUYU VEYA TAVUK SUYUDA OLABİLİR) 2 YEMEK KAŞIĞI UN 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ 1 YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI 1/2 LİMON SUYU 1/2 KASE YOĞURT 2 ADET TAZE SOĞAN 1 YUMURTA 2 DİŞ SARMISAK ISPANAK KÖKLERİ (ISPANAK PİŞİRDİĞİNİZDE KÖKLERİ ATMAYIN,TEMİZLEYİN YIKAYIN VE BUZLUKTA BEKLETİN) NANE KIRMIZI PUL BİBER
KARAÇAY USULÜ KÖK ISPANAK ÇORBASI Yemek Tarifi Hazırlanışı:
UN, YUMURTA,NİŞASTA,YOĞURT,LİMON BİR BÜYÜK KASEDE İYİCE ÇIRPILIR.TENCEREYE KONULAN SUYA YAVAŞ YAVAŞ MALZEME DÖKÜLÜR.KARIŞTIRILIR.SOĞANLAR DOĞRANIR.ISPANAKLAR İLAVE EDİLİR.ISPANAKLAR PİŞİNCE.KÜÇÜK BİR TAVADA TEREYAĞ NANE VE PUL BİBER KIZARTILARAK ÇORBANIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR. AFİYET OLSUN