Karaçay Usulü Mercimekli Tarhana Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karaçay Usulü Mercimekli Tarhana Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Karaçay Usulü Mercimekli Tarhana Çorbası nasıl hazırlanır, Karaçay Usulü Mercimekli Tarhana Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karaçay Usulü Mercimekli Tarhana Çorbası
KARAÇAY USULÜ MERCİMEKLİ TARHANA ÇORBASI için Malzemeler:
1 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK 1 ADET KURU SOĞAN 3 YEMEK KAŞIĞI TARHANA 1 YEMEK KAŞIĞI UN 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI 1 YEMEK KAŞIĞI ACI BİBER SALÇASI TUZ ,TEREYAĞ
KARAÇAY USULÜ MERCİMEKLİ TARHANA ÇORBASI Yemek Tarifi Hazırlanışı:
MERCİMEKLERİ YIKAYIN.TENCEREYE KOYUN .KÜÇÜK DOĞRANAN SOĞANI İLAVE EDİN.ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU İLAVE EDEREK.PİŞİRİN.DİĞER TARAFTA TARHANAYI BİR KASEDE SU İLE YUMUŞATIN.PİŞEN MERCİMEKLERİN ÜZERİNE SALÇALARI İLAVE EDİN.AYRI BİR TAVADA BİR KAŞIK UNU KAVURUN KAVRULAN UNU MERCİMEĞE İLAVE EDİN .SONRADA YAVAŞ YAVAŞ YUMUŞAYAN TARHANAYI DÖKÜN KARIŞTIRARAK PİŞİRİN .TOPAKLANMA VARSA .EL BLENDIRI YARDIMIYLA ÇIRPIN.TEREYAĞI VE TUZUNU İLAVE EDEREK KOYULAŞINCAYA KADAR PİŞİRİN. AFİYET OLSUN NOT.SU YERİNE ET SUYU VEYA TAVUK SUYU KULLANABİLİRSİNİZ.