Bugün sizlerle Karaçay Usulü Tarhana Çorbası nasıl hazırlanır, Karaçay Usulü Tarhana Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karaçay Usulü Tarhana Çorbası
KARAÇAY USULÜ TARHANA ÇORBASI için Malzemeler:
2 YEMEK KAŞIĞI UN 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI 1 VEYA 2 DİŞ SARIMSAK 1 YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI 2 YEMEK KAŞIĞI YAĞ 2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT 5 SU BARDAĞI ET SUYU-TAVUK SUYU VEYA SU TUZ NANE-KARABİBER-SUMAK-KİMYON-ACI PUL BİBER NOT. RZUYA GÖRE KIYMA KONULABİLİR.
KARAÇAY USULÜ TARHANA ÇORBASI Yemek Tarifi Hazırlanışı:
TENCEREYE YOĞURDU-SALÇALARI-UNU-NİŞASTAYI-YAĞI-SARIMSAKLARI İNCE İNCE DOĞRAYIN-İYİCE KARIŞTIRIN.DAHA SONRA BAHARATLARI İLAVE EDİN.ET SUYU VEYA TAVUK SUYU,BUNLAR YOKSA 5 BARDAK SUYU KARIŞTIRA KARIŞTIRA PİŞİRİN.TUZUNU İLAVE EDİN.KOYULAŞINCA VE İYİCE KAYNAYINCA ÇORBANIZ HAZIRDIR. AFİYET OLSUN