Bugün sizlerle Karides Güveç Marmit nasıl hazırlanır, Karides Güveç Marmit yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karides Güveç Marmit için Malzemeler:
16 adet iri karides, 1çay bardağı konyak, 2 çay bardağı beyaz şarap, 1 adet kare dilimlenmiş salatalık, 2 adet kare dilimlenmiş domates, 1 adet büyük havuç, 100gr bezelye, maydanoz,tuz, karabiber
Karides Güveç Marmit Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Çiğ karidesleri kızartınız. Piştikten sonra konyakta yakınız. Ardından beyaz şarap ilave ediniz. Yarıya inene kadar kaynatıp bütün garnitürlerini ekleyiniz. Karideslerini çıkartıp ayrı bir kap içine alınız. Suyuna balık beşamel sosu ekleyip 10dk pişiriniz. Tuz ve biberini katınız. Ayırdığınız karideslerin üzerine bu karışımı ilave edip maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.