Karides güveç Yemek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Karides güveç Yemek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karides güveç Yemek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Karides güveç Yemek nasıl hazırlanır, Karides güveç Yemek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Karides güveç için Malzemeler:

1/2  kg karides 1 su bardağı beyaz şarap rendelenmiş kaşar domates soğan sarımsak defne yaprağı tuz karabiber 4 çorba kaşığı sıvıyağ

Karides güveç Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bir tavada ince doğradığınız soğanları kavurun, dövülmüş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine domatesleri ekleyin ve yumuşayıncaya, suyu çekinceye kadar pişirin. Piştikten sonra şarap, tuz, karabiberi ekleyin ve bir taşım kaynatın. Karidesleri ve defne yaprağını ekleyerek 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alarak isteğe göre tek kişilik güveç kaplarına veya ısıya dayanıklı bir cam kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar döşeyerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.

Karides Güveç 2. tarif


Karides Güveç için Malzemeler:

25 adet karides 1 adet soğan 1 adet dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet domates 1tatlı kaşığı konyak 2 kaşık sıvıyağ tuz karabiber

Karides Güveç Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın, biberleri ve domatesi minik minik kıyın. Ardından az yağda hepsini öldürün. Karidesleri ise ayrı bir kapta 1 kaşık yağda sote edin konyağı dökün ve karıştırın ardından biberlerin olduğu kaba ekleyin. Tuzunu biberine ekleyin. Arzu ederseniz rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz.

Karides Güveç 3. tarif
Karides Güveç için Malzemeler:

4oogr karides 10 adet mantar 2 diş sarımsak 3 adet sivribiber 2 adet domates 200gr rendelenmiş kaşar peyniri tereyağı dereotu sirke tuz kırmızı acı biber

Karides Güveç Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Karidesleri yıkayın ve bol sirkeli suda haşlayın. Diğer sebzeleri de doğrayarak hazır edin. 2 kaşık tereyağını kızdırıp biberleri ve rende sarımsağı hafif örseleyin. Mantarı ekleyin suyunu salıp çekince domatesi karıştırın. 2dk pişirip haşlayıp süzdüğünüz karidesleri ilave edin. Baharatını ekleyip ocaktan alın ve fırın kabına yayıp üzerine kıyılmış dereotu ve rende kaşar peynirini serpin. En son kırmızıbiber serpiştirip 100dereceli fırında peynir eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Karides Güveç 4. tarif
Karides Güveç için Malzemeler:

300gr karides 1 yemek kaşığı tereyağı 1  adet limonun suyu 2 yemek kaşığı ketçap 2  adet domates 2  adet yeşil biber 200gr mantar 4 yemek kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) Tuz Karabiber Kırmızı pul biber

Karides Güveç Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Karidesleri yıkayın. Sirkeli su içinde 15 dakika haşlayın. Süzüp, ayıklayın. Bir kabın içine koyun. Tereyağı, tuz, karabiber, pul biber, limon suyu ve ketçapı karıştırarak, karidesleri bu sosa bulayın. Domates, yeşil biber ve mantarları içine atın. Fırın kabına yerleştirin. Üzerine rende kaşar serpiştirin. 175 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri Haberleri