Bugün sizlerle Karides Kızartma nasıl hazırlanır, Karides Kızartma yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karides Kızartma için Malzemeler:
2 kg karides 2.5 su bardağı un 2 çay kaşığı kırmızı biber 2 su bardağı bira acı sos tuz, karabiber 8 kişilik
Karides Kızartma Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karidesleri ayıklayıp tuz, karabiber ve una bulayın. Un, kırmızıbiber, bira ve acılı sosu karıştırarak bir sos kıvamona getirin. Karidesleri bu sosa bulayıpn 3 dakika kızartıp servis yapın.
Karides Kokteyl tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Karides Kokteyl Nasıl Yapılır?
Karides Kokteyl nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karides Kokteyl Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Karides Kokteyl nasıl hazırlanır, Karides Kokteyl yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karides Kokteyl için Malzemeler:
1 kg karides, 1çay bardağı sirke, 1 adet marul, 1su bardağı ketçap, mayonez, 2çay kaşığı hardal, 2 adet haşlanmış yumurta, tuz, karabiber
Karides Kokteyl Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karidesleri sirkede haşlayıp soğumaya bırakınız. Diğer yanda mayonez içine ketçap, hardal, tuz ve karabiber katıp karıştınız. Maruldan birkaç yaprağı ince doğrayınız. Geniş bir kap alarak bunları karideslerin altına gelecek şekilde döşeyiniz. Hazırladığınız sosun bir kısmını karideslerle karıştırıp salatanın üzerine dökünüz. Kalan kısmını da karideslerin üzerine döküp dilimlediğiniz yumurtaları seriniz. Servise hazırdır.
Karides Kokteyl 2. tarif
Karides Kokteyl için Malzemeler:
2 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı konyak 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 8 adet haşlanmış orta boy karides 1 dilim limon
Karides Kokteyl Yemek Tarifi Hazırlanışı:
2 çorba kaşığı mayonez ve 1 çorba kaşığı ketçabı bir kapta iyice karıştırın. 1 çorba kaşığı konyağı ekleyin. Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın. 8 adet orta boy haşlanmış karidesi küçük küpler halinde kesin. Karışımın içine ekleyin. Limon dilimiyle ve karideslerle süsleyerek servis yapın.