Bugün sizlerle Karides Nasıl Haşlanır nasıl hazırlanır, Karides Nasıl Haşlanır yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
KARİDES HAŞLAMA MALZEMELER
Yarım kg karides
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Su
KARİDES NASIL HAŞLANIR?
Kaynattığınız suya sirke ve tuzu ekleyin.
Karidesleri içerisine atın.
Karidesin boyutu küçük ise 3 dk orta boy ise 4-5 dk.
Haşladıktan sonra isterseniz kabukları ile sofraya getirerek misafirlerinize değişi bir deneyim sunun isterseniz soyup üzerine zeytinyağı ve biraz limon ekleyerek söğüş olarak afiyetle yiyin.
KARİDES SALATASI TARİFİ
Karides Salatası için Malzemeler
250gr karides
1 adet kavun
2 adet muz
1çay bardağı mayonez
1çay bardağı yoğurt
1 adet limon, tuz
Karides Salatası Yemek Tarifi Hazırlanışı
Karidesleri ayıklayın ve haşlayın.
Bir kap içine alın, bu kaba dilimlenmiş kavun, muz katın.
Mayonez, tuz ve yoğurdu ekleyip ve limon sıkın.