Karides sote provensal tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Karides sote provensal nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karides sote provensal Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Karides sote provensal nasıl hazırlanır, Karides sote provensal yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Karides sote provensal için Malzemeler:

4 kişi için 24  adet çiğ, kabukları soyulmuş iri karides az tuz bir tutam karabiber 1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan 1 diş ince kıyılmış sarımsak 2 kahve  fincanı rafine yağı 1 tatlı kaşığı margarin 1 çorba kaşığı tereyağı 4  adet iri kabukları soyulup ince doğranmış domates bir avuç dilimlenmiş mantar 1 limonun suyu 1 bağ kıyılmış maydanoz

Karides sote provensal Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Karideslerin başını ve kuyruğunu koparmadan sırtlarından yararak kelebek gibi açın. Tuzlayıp biberleyin ve biraz limon suyu serpin. Sonra alt üst hafif una bulayın. Rafine yağı bir tavada kızdırıp, karidesleri 2-3 dakika alt üst kızartıp ateşten alın. Bir tencereye bir  kaşık margarin koyup kızdırıp sarımsak ve soğanı ilave ederek bir dakika karıştırıp mantarı ilave edin. 2-3 dakika sote yapın, domatesi, tuz ve biberi ekleyin. Domates bırakacağı suyu çekinceye kadar 7-8 dakika pişirin. Sonra bir servis tabağına alıp üzerine pişirdiğiniz karidesleri dizin. Küçük bir tavada tereyağını kızartıp üzerlerine dökün. Limon suyu ve maydanoz serpin.

Karides Tava tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Karides Tava Nasıl Yapılır?

Karides Tava nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?  Karides Tava Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Karides Tava nasıl hazırlanır, Karides Tava yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Karides Tava için Malzemeler:

30 adet karides 1 bardak zeytinyağı 4 kaşık un 3 adet yumurta 1 fincan sirke tuz

Karides Tava Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Karidesleri sirkeli tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Yumurtaları bir kaba alın, unu başka bir kaba alın; karidesleri bunlara bulayıp kızgın yağda kızartın ve fazla yağını peçeteye emdirip servis edin.

Yemek Tarifleri Haberleri