Bugün sizlerle Karidesli Dil Balığı nasıl hazırlanır, Karidesli Dil Balığı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karidesli Dil Balığı için Malzemeler:
40 gr un maydanoz 100 gr mantar 40 gr tereyağ 1/2 kg karides 3 çay fincanı su 4 adet dil balığı 1 çay fincanı krema 1 çay fincanı beyaz şarap 1 çorba kaşık elma sirkesi tuz
Karidesli Dil Balığı Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karidesleri içine maydanoz ve elma sirkesi koyduğunuz suda haşlayın ve kabuklarını soyun. Birkaç tane karidesi süs olarak kullanmak üzere kabuklu olarak bırakın. Diğer yanda balık filetolarını tek tek rulo yapıp her birini kürdanla tutturun. Kaynayan suya atıp, beş dakika haşlayın. Mantar ve şarap ilavesi ile beş dakika daha kaynatın. Daha sonra bir süçgeçle balık ve mantarları servis tabağına alın. Ayrı bir kapta tereyağı eritip, un ile hafif ateşte 2-3 dakika kadar birbirine yedirin, balık suyunu ilave edip devamlı karıştırarak pişirin. Son olarak karidesler, mantar ve krema katıp, sıcak olarak balığın üzerine dökün.
Karidesli Patlıcan Paçası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Karidesli Patlıcan Paçası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Karidesli Patlıcan Paçası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Karidesli Patlıcan Paçası nasıl hazırlanır, Karidesli Patlıcan Paçası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karidesli Patlıcan Paçası için Malzemeler:
1 kg karides, 3 adet patlıcan, 3 adet domates, 4 adet yeşilbiber, 3 diş sarımsak, 2 kaşık sirke, su, sıvıyağ, tuz
Karidesli Patlıcan Paçası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karidesleri sirkeli suda haşlayıp ayıklayın. Patlıcanları alacalı soyun. Diğer sebzeleri de doğrayın. Bir tava içinde az yağda patlıcanları örseleyin, ayrı bir tava içinde de yağ kızdırın biber ve domatesi sos edin. Bütün malzemeyi fırına dayanıklı fırın kabına aktarın az su katın, baharat serpin ve 160derecede 15dk pişirin.