Bugün sizlerle Karidesli sandviç nasıl hazırlanır, Karidesli sandviç yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Karidesli sandviç için Malzemeler:
1 çay bardağı Amerikan Pirinci 3 yemek kaşığı soya yağı 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi 2 baş orta büyüklükte soğan 2 diş sanmsak 1 yemek kaşığı ince doğranmış şifalı bitki (biberiye, mercan köşkü) 200 gr. Haşlanmış karides 200 gr. Taze ıspanak 200 gr. Kırmızı paprika biberi 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı toz karabiber 8 adet sandviç dilimli tost ekmeği
Karidesli sandviç Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Soya yağı, sirke, 100 gr. soğan, 1 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı şifalı otu (biberiye, mercan köşkü) geniş bir kaseye koyun. Karidesleri ilave edip iyice kanştırın. Üzerini kapatıp 4 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin. Karidesleri sostan ayırın. Büyük bir tavayı orta ateşte kızdırın. Karidesleri geriye kalan soğan, paprika, ıspanak ve artan 1 diş sarmısağı ilave edin. Ispanaklar solana ve karidesler hafif kızarana kadar 3-5 dakika pişirin. Pirinci kalan 1 çay kaşığı şifalı otu, tuz ve biberi ilave edin. Karıştırarak lezzetli ve hoş kokulu bir hale gelene kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Bu kanşımı 2 tost ekmeğinin arasına veya 2-4 parça sandviç ekmeğinin içine koyarak servis yapın. Her seıvis 348 kalori, 17 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 44 gr. Karbonhidrat, 0 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 0 miligram sodyum içerir.
Kaymaklı Karides tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kaymaklı Karides Nasıl Yapılır?
Kaymaklı Karides nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kaymaklı Karides Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kaymaklı Karides nasıl hazırlanır, Kaymaklı Karides yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kaymaklı Karides için Malzemeler:
30 adet karides 3 adet soğan 1 kaşık salça 10 adet mantar 1 fincan sirke 1 bardak et suyu 5 kaşık beyaz şarap 4 kaşık tereyağı 3 kaşık zeytinyağı kaymak tuz
Kaymaklı Karides Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Karidesleri sirkeli ve tuzlu suda haşlayıp süzün, soğanları kıyın. Zeytinyağını ve tereyağını kızdırın önce soğanı ardından karidesleri en sona mantarları kavurun. Hepsi sote olunca salçayı karıştırın, tuzunu baharatını ayarlayın, şarabı katın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaymağı bir çatal kullanarak iyice ezin ve et suyuyla birlikte boza olana kadar karıştırarak kaynatın. Kıvamı gelince bunu da tavaya ekleyin, kısık ateşte yemek koyulaşana kadar pişirin.