Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Karışık Piyaz’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler '' Karışık Piyaz '' nasıl pişirilir? Karışık Piyaz için hangi malzemeler gerekli? Karışık Piyaz nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Karışık Piyaz malzemeleri ve Karışık Piyaz tarifi...
KARIŞIK PİYAZ TARİFİ
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Yarım su bardağı haşlanmış barbunya
Yarım su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı börülce
1 adet kırmızı soğan
2 dal taze soğan
2 adet sivri biber
1 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 adet limon
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak
Yapılışı:
Haşlanmış kuru fasulye, nohut ve barbunya, mercimek ve börülceyi derince bir salata tabağına alın.
Kuru soğanı yarım halka şeklinde, ince ince doğrayın ve bol tuzla ovun. Ardından yıkayın ve kaseye ilave edin.
İnce ince doğradığınız taze soğanları ve ince doğranmış maydanozları da kaseye ekleyin.
Biberleri de ince ince doğrayın ve ilave edin, ardından sarımsakları içine rendeleyin.
Domatesi küp küp doğrayın ve ekleyin.
Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sirke, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın ve hazırladığınız piyazın üzerine gezdirin.