Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Karnıyarık Poğaça yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Karnıyarık Poğaça nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi
Kıymalı Karnıyarık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 adet yumurta
- 4, 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- 300 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 2 yumurta sarısı
Kıymalı Karnıyarık Poğaça Tarifi Yapılışı
Hamuru için sütü ılıtalım.Karıştırma kabına ılık sütü alalım.Mayayı sütle eritelim. Yumurtaların akı ile diğer malzemeleri de ilave edip kulak memesi yumuşaklığına yakın bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini kapatarak mayalanması için 1 saat dinlendirelim. Hamur dinlenirken iç malzemeyi hazırlayalım. Soğanı küçük küçük doğrayıp, sıvı yağ da kıymayı da ilave ederek kavuralım. Kıymamız iyice kavrulunca tuzunu ,biberini ve ince kıydığımız maydanozları ekleyip harcımızı soğutalım. Hamur mayalanınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp biraz beklettikten sonra, hamurumuzu yuvarlak şekilde açıp, ortasına iç harçtan yerleştirip, hamurun kenarını boyuna bıçakla kesip, yanlarından tutarak birini diğerinin içinden geçirip şekil verelim. Tüm hamuru bu şekilde yapıp, yağlanmış tepsimizde yerleştirip 20 dakika dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürerek, önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Ilıkken servis yapalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun.