Kashmiri Pulao nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Kashmiri Pulao yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte Kashmiri Pulao tarifi..
MALZEMELER
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yeşil kakule
- Yarım çay kaşığı toz karanfil
- 1 diş sarımsak
- Yarım su bardağı kıyılmış badem
- Yarım su bardağı kuru üzüm (sarı)
- Yarım su bardağı kıyılmış antep fıstığı
- Yarım çay kaşığı toz kakule
- 1 su bardağı basmati pirinci
- Gül suyu
- Bir tutam safran
- 2 kahve fincanı süt
- Tuz
YAPILIŞI
Sıvı yağı tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yeşil kakuleleri, karanfili ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. Sarımsağın rengi değişmeye başladığında, kıyılmış bademi, kuru üzümleri, yeşil fıstığı ve toz kakuleyi ilave edin. 1 dakika kavurduktan sonra basmati pirincini, dilediğiniz miktarda gül suyunu, bir tutam safranı, sütü ve yeterli miktardaki tuzu ekleyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın