Kastamonu pilavı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kastamonu pilavı tarifi

Kastamonu pilavı yemeğinin malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Kastamonu pilavı nasıl yapılır? İşte tarifi..

Gelinim Mutfakta'da gelinler Kastamonu pilavı yemeği yapacak. Gelinlerin yapacağı Kastamonu pilavı yemeği ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 28 Nisan Salı Kastamonu pilavı yemeği tarifi...

Kastamonu pilavı tarifi için malzemeler

  • Yarım çay bardağı kabuksuz badem
  • 1 çay bardağı kuru sultani üzüm
  • 3 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı Siyez bulguru
  • 200 g haşlanmış nohut
  • 400 g haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zerdeçal
  • Yarım demet maydanoz
  • Lahana turşusu
  • Kornişon turşu

Kastamonu pilavı Nasıl Yapılır?

Kabuksuz badem ve kuru üzümü geniş bir kaseye alın. Üzerine su ilave edip 40 dakika kadar bekletin. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Siyez bulguru, haşlanmış nohut, haşlanmış kuru fasulye, ceviz içi, yumuşayan badem ve üzümleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.

Pilavın üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Küp doğradığınız turşular ve ince kıydığınız maydanozu dinlenen pilava ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.


 

Yemek Tarifleri Haberleri