Katmer tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Katmer Nasıl Yapılır?

Katmer nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Katmer Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Katmer nasıl hazırlanır, Katmer yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Katmer için Malzemeler:


4 bardak un 1 bardak su 2çaybardağı erimiş tereyağı 2çaybardağı tahin 2 bardak sıvıyağ 1 bardak pekmez tuz


Katmer Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Unu su ve tuz katarak hamur yapın, bezelere ayırın ve oklava ile açın. Ayrıca kalın olsunlar. Açtığınız kalın yufkalara tereyağı ve tahin gezdirin. En sona rulo sarıp ucundan tutarak yuvarlayın. Yumak gibi olsunlar bunları da yağda kızartın, pekmez gezdirerek servis edin.
Katmer 2. tarifi


Katmer için Malzemeler:


2 bardak un 200 gr antep fıstığı 200 gr kaymak 1 kaşık şeker 1 kaşık tereyağı 1 bardak su 1tutam tuz


Katmer Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Unu bir kaba alın, az tuz serpip ılık su ile hamur yapın. Hazırladığınız hamurdan 4 eşit beze yapın; bunları merdane ile açıp yufka kadar inceltin. Yufkaları zemine serin, üzerine erimiş tereyağı sürün ve kare olacak şekilde kenarlarını içe doğru katlayın. Bütün yufkaları aynı şekil tamamladıktan sonra üzerlerine kaymak, şeker ve fıstık pay edin. Ardından hepsini kare olacak şekilde tekrar katlayın ve 190dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri