Katmer Tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Katmer Tatlısı yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte Katmer Tatlısı tarifi..
KATMER TATLISI NASIL YAPILIR?
- 1 adet baklavalık yufka
- 1 avuç çekilmiş antep fıstığı
- 2-3 yemek kaşığı şeker
- Tereyağı
- Kaymak
Katmeri Tarifi Yapılışı
- Yufkamızı alıyoruz, tam ortasına 25*25 cm lik alanı kaplayacak şekilde tereyağını sürüp (Ben Gaziantep’te memleketten köyden getirtiyorum, daha da güzel oluyor )
- Üzerine fıstığımızı serpiyoruz.
- Sonra şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça sade kaymak koyuyoruz.
- Önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlıyoruz.
- Tereyağı sürdüğümüz teflon geniş bir tavada kısık ateşte sürekli kontrol ederek nar gibi kızartıyoruz.
- Servis tabağına alıp dilediğimiz gibi dilimleyerek üzerine fıstık ve kaymakta koyup sıcak servis yapıyoruz.