Kavurmalı Pide malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Kavurmalı Pide nasıl yapılır? İşte günün yemeği ve tarifi..
Kavurmalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un ( 4-5 bardak kafi)
İç malzemesi;
- Kavurma
- Tereyağı
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarisi
Kavurmalı Pide Tarifi Yapılışı
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırıp mayalanmasını sağlıyoruz.
- Ardından azar azar unumuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Ağzı kapalı derin bir kapta hamurumuzun 1 saat mayalanmasını bekliyoruz
- Ardından mayalanan hamurumuzu merdane yardımıyla uzunlamasına fakat ince bir şekilde açarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
- Ardından iç malzemesini ekliyoruz. Ben her pideye 3 yemek kaşığı kavurma ekledim, sizler dilediğiniz iç malzemeyle de yapabilirsiniz.
- Malzemesini eklediğimiz her pideyi kenarlarından malzemelerin ortasını açık bırakacak şekilde kıvırıyoruz.
- Kıvırdığımız yerlere yumurta sarısı sürerek 200 derece fırına verip pişmeye bırakıyoruz.
- Pidelerimizin üzeri tam anlamıyla kızarmadan kavurmaların üzerine göz kararı kaşar ve bir çay kaşığı tereyağı ekleyip iyice pişmesini bekliyoruz.
- Bu tariften beş büyük pide çıkmaktadır. Pişirme süremiz 25 dakika olup arzuya göre iç malzemesini kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.