Kefal Haşlama tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kefal Haşlama Nasıl Yapılır?

Kefal Haşlama nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kefal Haşlama Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kefal Haşlama nasıl hazırlanır, Kefal Haşlama yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Kefal Haşlama için Malzemeler:

1 kg kefal 3 adet havuç 1 adet kereviz 10 adet arpacık soğanı 2 adet patates 1 adet limon 1 kaşık un ½  bardak sıvıyağ maydanoz, tuz

Kefal Haşlama Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Sebzeleri doğrayın, hepsini bol suda (yağı da katın)haşlayarak sularını süzün. Balıkları iyice temizleyin ve bir tepsiye dizin. Yarım  bardak suya limon tuz ve unu katıp çırpın. Balıklara önce pişen sebzeleri ardından bu terbiyeyi döküp ağzını kapatmadan pişirin. En sona kıyılmış maydanoz serpin.

Kefal Pilaki tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kefal Pilaki Nasıl Yapılır?

Kefal Pilaki nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?  Kefal Pilaki Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kefal Pilaki nasıl hazırlanır, Kefal Pilaki yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Kefal Pilaki için Malzemeler:

1.200 gr ayva 600 gr toz şeker karanfil

Kefal Pilaki Yemek Tarifi Hazırlanışı:

2  kg kefal balığı 250 gr zeytinyağı 1 demet maydanoz 2 su bardağı su l  adet sarımsak 5  adet patates 5  adet domates 2  adet kereviz 2  adet soğan 5  adet havuç 1  adet limon karabiber kekik tuz Soğanları temizleyip, piyaz olarak kesin, sarımsak, ufak parçalar halinde doğranmış havuç ve zeytinyağ ile beraber tencerede 15 dakika kaynattıktan sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin, tuz ve biber koyup havuçlar pişinceye dek kaynatın. Patatesleri soyup, küçük küçük doğrayın ve havuçların üzerine koyun. Buna bir parmak kalınlığında kestiğiniz balık, kabuklarınını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğradığınız domates, halka halka kestiğiniz limon, maydanoz ve biraz kekik ilave edip, tekrar yarım saat kaynatın ve servis tabağına alın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yemek Tarifleri Haberleri