Gelinim Mutfakta'da haftanın son gününde gelinler Kemal Paşa Tatlısı yapacak. Gelinlerin yapacağı Kemal Paşa Tatlısı ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 24 Nisan Cuma Kemal Paşa Tatlısı
Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet
- yumurta
- 1 çay bardağı
- sıvı yağ
- 1 çay bardağı
- yoğurt
- 1 su bardağı
- irmik
- 1 paket
- vanilya
- 1 paket
- kabartma tozu
- 1 su bardağı
- un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı
- su
- 3 su bardağı
- toz şeker
- 1 tatlı kaşığı
- limon suyu
Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Karıştırma kabının içerisine 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ aktarın.
Yoğurdu ilave edin. Üzerine 1 su bardağı irmik, birer paket vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.
Unu da azar azar ilave ederek karıştırın
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin.
Tatlınız sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine gezdirin.
Şerbetini çekince üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin. Afiyet olsun.