Tüketilen kolajen amino asit etkisi yaparak vücudun belli bölgelerine yayılım gösterir. Glisin, lisin, prolin, lösin, hidroksiprolin ve hidroksilisin, kolajen üretimi için gerekli amino asitlerden bazılarıdır. Bu takviyeyi almak için en önemli besin ettir. Kırmızı et tüketmeyi sevmeyenler için tavuk eti de iyi bir kolajendir. Tavuk boynu ve kıkırdak son derece iyi kaynaklar olmakla birlikte çorba veya su haline getirilip yemeklerde kullanılabilir.
Kendini iyileştirmek isteyenler için doğal kolajen etkisi yaratacak besinler
Son zamanlarda sıklıkla tüketilen, cilde, kemiklere, kaslara iyi geldiği düşünülen kolajen, toz veya hap şeklinde tüketiliyor. Bu takviyeleri doğan yollarla almak da mümkün. İşte herhangi doğal yollarla kolajen etkisi yapacak besinler..
17
27
37
47
57
67
77