BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KORUR
Güçlü bir probiyotik kaynağı olan yer elması, bağışıklık sisteminin düzenlenmesi ve korunmasına yardımcı olarak vücuttaki faydalı bakterilerin etkisini artırmaya yardımcı olarak hastalıkların semptomlarını azaltarak hastalık görülmesini engeller.
BAĞIRSAKLARI KORUR
Fermente olabilen bir karbonhidrat türüdür olan iyi bir lif kaynağı olan yer elması, sağlıklı bakterilerin gelişmesine yardımcı olduğundan sindirim sistemi üzerinde etki ederek bağırsakların korunmasını ve bağırsak kaynaklı hastalıkların görülmemesine etki eder.
OBEZİTE İLE MÜCADELE EDER
İçeriğindeki vitamin ve minerallerden dolayı metabolizmanın düzenli ve hızlı bir şekilde çalışmasını sağladığından kilo almayı engeller ve küresel bir sorun haline gelen obezite ile mücadele eder.
DİYABET RİSKİNİ AZALTIR
Diyabet hastalığına karşı dirençli olduğu bilinene yer elması, kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine ve düşürülmesine etki ederek, diyabet hastalığı risklerini azaltır.
KEMİK VE KAS SAĞLIĞI
Potasyum içermesinden dolayı kas ve kemik sağlığında etkili olarak, kemiklerin direncinin artmasını ve alacağı hasarlara karşı sağlam kalmasını sağlayacak ve kasların güçlenmesi için etkili olur.
KALP SAĞLIĞI
Yüksel lif ve potasyum içermesinden dolayı kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olan yer elması kalp kaynaklı görülebilecek rahatsızlıkların engellenmesine ve kalp krizi riskini azaltır.
SERBEST RADİKALLER İLE SAVAŞIR
Serbest radikallerle savaşarak vücuda girmeye çalışan bakteri ve virüslerin etkisin azaltacak olan yer elması, hücrelerin korunmasını ve güçlenmesini sağlayarak yaşlanmayı geciktirici etkilere sahiptir.