Kerebiç Tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Kerebiç Tatlısı yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte tarifi..
Kerebiç Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı irmik
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2/3 çay bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
İç harcı:
- Ceviz ya da isteğe göre antep fıstığı
- Tarçın
- Şeker
Köpüğü için:
- Eğer imkanınız varsa çöven otu kökünü kaynatıp suyunu mikserde çırparak köpüğü elde edebilirsiniz. Ancak eğer imkanınız yoksa benim gibi krem şanti ile yapabilirsiniz.
- Mersin’in Vazgeçilmez Ramazan Tatlısı Kerebiç Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabınıza margarini alın ve erimesini bekleyin.
- Üzerine irmiği ve kabartma tozunu ilave edin.
- Üzerine yumurtaları kırın ve sıvı yağı ilave edin, karıştırın.
- Daha sonra pudra şekerini ilave edin.
- Son olarak alabildiği kadar unu ekleyip hamurun kulak memesi kıvamına ulaşmasını sağlayın.
- İç harcı için ceviz ya da fıstıkları ezin, üzerine tarçın ve toz şeker ilave edin.
- Hamurunuza istediğiniz büyüklüklerde yuvarlak şekil verin.
- İç harcından koyup hamurunuzu kapatın ve ister yuvarlak isterseniz de içli köfte gibi şekil verin, tepsinize yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin.
- Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve üzerine krem şanti ile köpük süsü verin.
- Üzerine tarçın, fıstık ya da ceviz içi dökebilirsiniz.