Kereviz Salatası nasıl yapılır? Kereviz salatası malzemeleri neler?

Çoğu zaman diyet için yapılan ve tüketilen kereviz salatası sofraların beğenilen salatalarından olmuştur. Peki Kereviz Salatası nasıl yapılır? Kereviz salatası malzemeleri neler? işte detaylar

Kereviz Salatası nasıl yapılır? Kereviz salatası malzemeleri neler? merak konusu oldu. Lezzetiyle sofralarda yer edinen kereviz salatasının yapımı içeriğimizde..

Yoğurtlu Kereviz Salatası (videolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Dereotu
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Tuz

Üzerine;

  • 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı Ceviz

Yoğurtlu Kereviz Salatası (videolu) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce sarımsaklı yoğurdumuz hazırlanır, içine mayonez arzu ederseniz koyabilirsiniz. Normal yoğurtta kullanabilirsiniz. Normal yoğurt kullanırsak mayonez kullanımını artırabilirsiniz.
  2. Daha sonra bir avuç kadar dereotu ve ceviz yoğurdun içine atılıp karıştırılır.
  3. Kerevizin kabuklarını soyup rendeleyin. Bu işlemi hızlı yapın ki kerevizler kararmasın.
  4. Sonra hazırladığımız yoğurdun içine kerevizler koyun.
  5. Ağız tadınıza göre tuzunu ayarlayınız. Yarım tatlı kaşığı gibi tuz konulabilir. Servis tabağına alınır.
  6. Üzerine zeytinyağında kızdırdığımız ceviz gezdirip süslenir. Ben cevizi elimle iri iri parçaladım. Siz arzu ederseniz daha küçük parçalarla koyabilirsiniz.

KEREVİZİN FAYDALARI

Kerevizin en sağlıklı sebzelerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Ispanak, lahana, elma ve limonu duymuşsunuzdur ama bu yeşil sebze genelde unutuluyor.

Hem çiğ hem de pişmiş olarak yenilebilen kerevizi, suyunu sıkıp içecek olarak, çiğ olarak, pişirip çorba olarak, buharda pişirerek, salatalarda vb. birçok farklı şekilde tüketebilirsiniz.

YOĞUN SU İÇERİR
Kerevizde, hücresel fonksiyonlar ve hidrasyon için hayati önemde olan, %95 oranında su ve elektrolit bulunur. Uzun bir uçak yolculuğunun veya gıda zehirlenmesinin ardından vücudunuzun tekrar su kazanması için, taze sıkılmış kereviz suyunu, yine elektrolit açısından zengin olan hindistan cevizi suyu ile karıştırın. Bu özel içecek, marketlerdeki spor içeceklerinden daha faydalıdır.

ALKALİN MİNERALLERLE DOLUDUR
Kerevizde potasyum, magnezyum, sodyum ve demir bulunur, bu yüzden de hem oldukça alkalize edicidir, hem de et, süt ürünleri ve işlenmiş gıdalar gibi asitli yiyeceklerin etkilerini nötralize eder. Bu mineraller aynı zamanda birçok vücut fonksiyonu için çok önemlidir.

KEREVİZDE BULUNAN SODYUM ÇÖZÜNEBİLİR VE ORGANİKTİR BU YÜZDEN DAHA ÇOK EMİLEBİLİR
Vücudunuz tarafından kerevizdeki tuzun emilimi, normal tuzun emilimine göre çok daha kolaydır. Bu da eğer sağlıklı beslenmeye çalışıyorsanız, tuzlu ve sağlıksız yiyecekler yemenizi önler.

KLOROFİL AÇISINDAN ZENGİNDİR
Klorofil kanı yenilemeye yardımcı olur ve kanserden koruyucu, iltihaplanmayı önleyici ve antioksidan özelliğe sahiptir. Klorofilin bu faydaları, yeşil yapraklı gıdaların sağlığımız için çok faydalı olmasının baş nedenlerinden biridir.

SUDA ÇÖZÜNEN VE ÇÖZÜNMEYEN LİFLER AÇISINDAN ZENGİNDİR
Bu da vücudun sağlıklı boşaltım fonksiyonlarına yardımcı olur, kan şekerini ve besin emilimini düzenler.

KİLO VERMEK İÇİN HARİKADIR
Büyük bir kereviz sapı sadece 10 kalori içerirken aynı zamanda vücudunuza sağlıklı besin maddeleri sağlar.

SAKİNLEŞMENİZE VE DAHA İYİ UYUMANIZA YARDIMCI OLAN MAGNEZYUM İÇERİR
Çoğu kişide magnezyum eksikliği vardır, bu yüzden kerevizi beslenme düzeninize dahil etmek bu çok önemli besini vücudunuza kazandırır.

İLTİHAPLANMAYI ÖNLER
Akut iltihaplanma iyileşme süreci için önemli ve gerekli olsa da, kronik iltihaplanma birçok hastalığa yol açabilir. ABD Kalp Vakfının belirttiğine göre, kronik iltihaplanma arteskleroz, kireçlenme, osteoporoz, Alzheimer, gıda duyarlılığı, diyabet, kalp hastalıkları ve bazı durumlarda kanser gibi birçok hastalığa yol açabilir. Yaşlanmayı da hızlandırır.

TOKSİNLERİ ARINDIRIR
Bu da vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanızı sağlar.

GÖZLERİNİZ İÇİN İYİDİR
Bir bardak doğranmış kereviz, iyi bir göz sağlığı için gerekli olan günlük A vitamini ihtiyacınızın % 10'unu karşılar.

KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR
Kerevize kokusunu ve tadını veren bütil oftalat isimli bileşen, aynı zamanda kötü kolesterolü düşürür.

KAN BASINCINI DÜŞÜRÜR
Kerevizde bulunan ftalid isimli aktif bir bileşenin dolaşım sistemi sağlığını iyileştirdiği bulundu.

KANSERLE SAVAŞIR
Kerevizde bulunan luteolin isimli güçlü bir flavonoid, özellikle pankreas kanserinde kanser hücrelerinin büyümesini önler.

K VİTAMİNİ KAYNAĞIDIR
K vitamini; kan pıhtılaşması, güçlü kemikler ve iyi bir kalp sağlığı için önemlidir.

REFLÜYE İYİ GELİR
Yayınlanan bir araştırmada, asit reflüsünden şikayetçi hastalara, içinde kereviz de olan düşük asitli beslenme şekli öneriliyor.

İÇİNDE BİRÇOK ANTİOKSİDAN VARDIR
Kerevizde bulunan antioksidanlar, hücrelerimizdeki, kan damarlarımızdaki ve organlarımızdaki istenmeyen oksijen zararından korunmaya yardımcı olur.

İDRAR SÖKTÜRÜCÜDÜR
Bu kristaller vücuttaki eklemlerin çevresinde oluşur ve eklemleri kullanırken ağrıya yol açar ve iltihaplı eklemlerdeki dokunun çoğalmasına neden olur.

Gündem Haberleri