Kesme Çorba için Malzemeler:
1 adet yumurta 2 çay bardağı un 2 adet iri soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 2,5 bardak ayran 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz 5 su bardağı su köfte malzemeleri : 250 gr kıyma ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı su
Kesme Çorba Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kıymayı baharatla karıştırın ve fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Bir kenarda bekletin. Su ile yumurtayı iyice karıştırın, tuz ekleyin ve unu da ilave ederek sert bir hamur yapın. Hamuru oklava ile açıp, unlayın, ikiye katlayın. İki parmak genişliğinde şeritler kesin ve daha sonra bu şeritleri kibrit çöpü kalınlığında kesin. Bir tavada soğan ile yağı kavurun. Üzerine 6 su bardağı suyu ilave edin, tuzu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ve kesilmiş hamuru karıştırıp 15 dakika kadar pişirin. Hazırlanan çorbaya ayranı karıştırıp, üzerine kuru nane serpin.
Kesme Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kesme Çorbası Nasıl Yapılır?
Kesme Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kesme Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Kesme Çorbası nasıl hazırlanır, Kesme Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Kesme Çorbası için Malzemeler:
1 su b.yeşil mercimek 1 su b.kesme hamur 100 gr. kıyma 1 soğan 1 çorba k.tereyağı 1 çorba k.biber salçası 1 çorba k.domates salçası 1 çorba k.nane Tuz Su
Kesme Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Soğanı sıvıyağ, tereyağı karışımında kavurun. Daha sonra üzerine salçaları ve kıymayı ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra mercimekleri de ekleyerek biraz daha kavurun. En son kesme hamuru ekleyip suyunu ekleyin. Nane ve tuz ekledikten sonra pişene kadar kaynatın. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun...