Kestirme tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kestirme Nasıl Yapılır?

Kestirme nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kestirme Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kestirme nasıl hazırlanır, Kestirme yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Kestirme için Malzemeler:

:1  adet tavuk göğsü 5  bardak su 5 yemek kaşığı un 1 yumurta 1 limon tuz karabiber Sos için: 2 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Kestirme Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tavuk göğsü 5  bardak su ile biraz tuz ilave edilerek haşlanır. (Bu çorba,tavuk etinin çorbalık olarak satılan bölümünden de yapılabilir) Haşlanan tavuk göğsü alınarak uzun uzun olacak şekilde tiftelenir. Hazırlanan et kaynamakta olan suya tekrar ilave edilir.Bir kase içerisinde 5  kaşık un 1 yumurta ve 1 limon biraz karabiber eklenerek iyice çırpılır.Tencerenin içerisinden alınan bir miktar su ile karışım yavaş yavaş yumurtanın birden pişmesini önleyecek şekilde kaynamakta olan suya ilave edilir.Karıştırmaya devam edilerek çorbanın koyu bir kıvama gelmesi sağlanır. 5 dakika kaynatılarak kapatılır.Sos için tereyağ eritilerek kırmızı biber ilave edilip servis tabağına alınan çorbanın üzerine gezdirilir. AFIYET OLSUN!

Kırlangıç Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kırlangıç Çorbası Nasıl Yapılır?

Kırlangıç Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?  Kırlangıç Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kırlangıç Çorbası nasıl hazırlanır, Kırlangıç Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Kırlangıç Çorbası için Malzemeler:

2 adet kırlangıç balığı 3 adet havuç 1 adet patates 1 kaşık un 1 adet yumurta sarısı 3 kaşık margarin 1demet maydanoz 2 adet defne yaprağı tuz

Kırlangıç Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Balıkları yıkayıp tuzlayın ve sularını iyice süzün. Sebzeleri de doğrayarak hazır edin. Bir tencerede 4 bardak su ile sebzeleri ve balıkları, defne yaprağı ile 30 dk haşlayın. Ardından balıkları ve sebzeleri o tencereden alın. Başka bir tencere içinde yağı eritip unu kavurun. Karıştırmaya devam ederek balık suyunu yavaşça buraya ekleyin. Bu suyu 3 dk kaynatın. Bu

arada yumurta sarısını limon ve tuz ile çırpıp biraz balık suyundan ekleyin. Tekrar çırptıktan sonra tencereye dökün. Ayırdığınız sebze ve balıkları da bu tencereye ekleyin. 1taşım kaynatarak ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servise sunun.

Yemek Tarifleri Haberleri