Ketojenik ekmek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ketojenik ekmek

Ketojenik ekmek malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Ketojenik ekmek nasıl yapılır? İşte tarifi..

Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Ketojenik ekmek yapacak. Gelinlerin yapacağı Ketojenik ekmek ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 9 Nisan Perşembe Ketojenik ekmek tarifi.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı keten tohumu unu (500 ml kadar)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 çay kaşığı şeker
  • 5 yumurta, çırpılmış
  • 1/2 su bardağı su

1/4 su bardağı yağ (keten tohumu kendi yağını ekmeğe bırakıyor; bu yüzden sadece malzemeleri tutması için yağdan faydalandım. tıpkı smoothielerde olduğı gibi!)

Yapılışı:
Fırını 165 dereceye kadar önceden ısıtın.

Yağlı bir parşömen kağıdını fırın tepsinize yerleştirin.

Büyük bir kapta, keten tohumu unu, kabartma tozu, tuz ve şekeri birbirine yedirin. Çırpılmış yumurta, su ve yağı kuru harcınıza ilave edin iyice karıştırın.

Karışımı katı hale gelmesi için 2-3 dakika bekletin. (ancak çok bekletmeyin çünkü içinde maya olmayan bu hamur kendini parça parça bırakmaya çok müsait)

Hazırlanan karışımı tepsiye dikkatlice dökün. Ortasına doğru bu hamur yoğunlaşma eğiliminde, merkezden biraz uzaklaştırarak daha eşit bir kalınlık elde edebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri