Kıbrıs tatlısı oldukçada kolay bir tatlıdır. Sıcacık çayınızı yudumlarken enfes lezzeti ile keyfinizi yerine getirecek Kıbrıs tatlısını mutlaka denemelisiniz.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
bir paket kabartma tozu
Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
KIBRIS TATLISI TARİFİ VE KALORİSİ
Kıbrıs tatlısı bir porsiyonunda yaklaşık 200 kalori içeriyor.
Kıbrıs tatlısı basitçe şu şekilde yapılıyor; Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra 1-2 damla limon suyu koyup kenara alın. Yumurtaları şekerle birlikte bir kapta çırpın. Sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi ve galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. En son dövülmüş cevizi ekleyip fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kenarda ılıtın. Soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
160 derece fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün.
Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin.
Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
Kıbrıs tatlısı tarifi arayanlara bu tarifi denemelerini tavsiye ederim, şimdiden afiyet olsun.
Kıbrıs tatlısı için püf noktalar
İlk olarak şerbeti yapmalısınız.
Keki yapacağınız malzemelerin oda ısısında olmasına dikkat etmelisiniz.
Şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın.
Normal un yerine galeta unu kullanılacağı için kek harcının biraz katı olması gerekmektedir.
Muhallebinin topak topak olmaması için güzelce çırpılmalıdır.
Tatlınızın tam lezzetinde olması için buzdolabında bir süre bekletmelisiniz.