Kilis Tava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kilis Tava malzemeleri neler?

Kilis Tava nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler bugün Kilis Tava yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte bugünün menüsü..

Kilis Tava nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünü yemeği Kilis Tava oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak? İşte Kilis Tava  tarifi...

 Kilis Tava (Parmaklara Dikkat) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet sivri yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates
  • Yarım kilo kadar kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 2 adet patates(tabanına döşemek için)

Kilis Tava Tarifi Yapılışı

Kıymayı derin bir tasa alalım.
Sarımsağı rendeleyip veya minik minik doğrayıp üzerine ilave edelim.
Domatesi biberleri ve soğanı rondodan geçirip karabiber, tuz, kimyon, kekik arzuya göre ve ufak bir tutam maydanozu da ince ince doğrayalım.
Bir  yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile kıymayı güzelce yoğuralım.
Kıymalı harcı bir Kenara alıp patatesi soyup yuvarlak dilimler halinde kesip tuzlayalım
Ve sonra patatesleri alta dizip üzerine yoğurduğumuz kıymayı yayıp bıçakla istediğiniz gibi şeklini verip domates biber ile süsleyip üzerini de folyo ile güzelce kapatıp 200 derece ısıtılmış fırında bir müddet kapalı olarak pişirin.
Daha sonra folyoyu çıkarıp kızartın, kontrollü bir şekilde pişirelim, afiyet olsun 

Yemek Tarifleri Haberleri