LİMONLU ZENCEFİLLİ
1 lite su
2 limon
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı limon
1 tatlı kaşığı bal
Ocakta kaynamaya bırakılan suyun içerisine dilimlenmiş olan limonlar ve zencefil eklenerek kaynamaya bırakılır. ocakta alınan kürün içine biraz soğuduktan sonra 1 tatlı kaşığı bal ve önceden suyu çıkarılmış limondan 1 çay kaşığı ilave edilir. Metabolizmayı çalıştırarak yağ yakımını hızlandıracak olan bu kür, her sabah aç karnına bir bardak olacak şekilde tüketilebilir.
LİMONLU SARIMSAKLI
2 litre suyu sıkılmış limon
40 diş sarımsak
Sıkılan limonun suyu bir kavanoza dökülür ardından kabuğu soyulmuş ve ezilmiş olan sarımsaklar da kavanoza ilave edilerek kür karıştırılır. 25 gün boyunca kapağı kapalı şekilde tutulacak olan bu kür daha sonra her sabah kahvaltıdan yarım saat önce aç karna tüketilebilir.
SÜTLÜ ZERDEÇALLI
1 su bardağı süt
1,5 çay kaşığı zerdeçal
Tarçın
Karanfil
İlk olarak süt ve zerdeçal bir cezvede karışana kadar kaynamaya bırakılır. Daha sonra kaynamakta olan kürün içerisine zerdeçalın kabuklarından rendelenerek ilave edilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılan kürün içine isteğe göre tarçın ve karanfil ilave edilebilerek tüketilebilir. bu kür de diğerleri gibi sabahları aç karna tüketilmelidir.
CHİA TOHUMLU BALLI
2 çay kaşığı chia tohumu
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı limon
Suyun içerisine chia tohumları ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Daha sonra ocaktan alınan kürün içine bal ve limon da ilave edilerek iyice karıştırılır. Soğuk veya sıcak bir şekilde tüketilebilecek olan bu kür sabahları kahvaltı yapmadan önce tüketilmelidir.