Kırmızı Mercimek Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Kırmızı Mercimek Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kırmızı Mercimek Çorbası nasıl hazırlanır, Kırmızı Mercimek Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Kırmızı Mercimek Çorbası için Malzemeler:

2 kahve fincanı kırmızı mercimek 1 litre et suyu (veya su) 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı un 1  adet havuç 1 baş soğan

Kırmızı Mercimek Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce karıştırın. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edin. Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin. Piştiğinde süzgeçten geçirin ve yeniden tencereye koyup kaynatın. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edin. AFIYET OLSUN!

Kış çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kış çorbası Nasıl Yapılır?

Kış çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?  Kış çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kış çorbası nasıl hazırlanır, Kış çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Kış çorbası için Malzemeler:

1/2 su bardağı Amerikan Pirinci 1 tavuk göğsü 2  adet patates 1  adet havuç 1  adet kereviz 1  adet limon 1 yumurtanın sarısı İnce kıyılmış maydanoz Yeteri kadar tuz

Kış çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Pirinci ve tavuk göğsünü ayrı yerlerde haşlayın. Küp şeklinde doğradığınız patates, havuç ve kerevizi tavuk etiyle beraber bir tencereye koyun. Sebzeler iyice pişince, haşlanmış pirinçleri ve tuzu da ekleyin. Bir kabın içinde çırptığımız yumurtayı ve limon suyunu çorbanın kaynayan suyuyla karıştırın ve bu karışımı çorbaya ekleyin. Çorbanın üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Yemek Tarifleri Haberleri