Kıymalı Bulgur Köftesi nasıl yapılır? Kıymalı Bulgur Köftesi tarifi..

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Kıymalı Bulgur Köftesi '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Kıymalı Bulgur Köftesi ise merak konusu oldu. Kıymalı Bulgur Köftesi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıymalı Bulgur Köftesi İşte tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Kıymalı Bulgur Köftesi '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Kıymalı Bulgur Köftesi ise merak konusu oldu. Kıymalı Bulgur Köftesi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıymalı Bulgur Köftesi İşte tarifi...

Kıymalı Bulgur Köftesi İçin Gerekli Olan Malzemeler

    200 gram dana kıyma
    2 su bardağı ince bulgur
    Yarım su bardağı irmik
    1 adet orta büyüklükte kuru soğan
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı un
    1 adet yumurta
    1,5 su bardağı kaynamış su
    Yeterli miktarda tuz
    Karabiber
    Kimyon
    Nane

Kıymalı Bulgur Köftesini Pişirmek İçin Gerekli Olan Malzemeler

    1 çay bardağı sıvı yağ
    4 su bardağı su
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tutam maydanoz
    Yeterince tuz

Kıymalı Bulgur Köftesinin Üzerinin Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeler

    1 yemek kaşığı tereyağı
    Kırmızı toz biber
    1 kase yoğurt

Kıymalı Bulgur Köftesi Hazırlanışı,

İlk önce bulguru ağzını kapalı tutabileceğimiz kabın içerisine koyalım ve üzerine kaynamış 1,5 su bardağı sıcak suyu dökerek kabın ağzını kapatalım. Bulgurun şişmesi için yaklaşık 15 dakika kadar bekleyelim. Daha sonra şişen bulgurun üzerine soğanın kabuklarını soyalım ve rendeleyin, unu, biber salçasını, kıymayı, irmiği, yumurtayı, tuzunu, kimyon, nane ve karabiberini ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yoğurma işlemini yaparken mutlaka arada bir elinizi ıslatmayı unutmayalım. Yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde köfte hazırlayalım. Bütün malzeme bitine kadar bu şekilde köfteleri yaparak hazırlayalım. Diğer tarafta geniş bir tencerenin içerisinde sıvı yağı koyalım ve domates salçasını ekleyerek hafifçe kavuralım ve suyunu ekleyelim. Salçalı su kaynadıktan sonra ince doğradığımız maydanozları içine ekleyelim ve ocağın altını kısarak hazırladığımız köfteleri tencereye ekledikten sonra yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Arada bir karıştırarak pişirelim, Çünkü fazla karıştırırsak köfteler açılarak dağılabilir. Bulgur suyu çekip tencerede az su kaldıktan sonra şişecektir kıymalı bulgur köftesini servis tabağına alalım. Daha sonra üzerine yoğurdu çırparak koyu kıvamda dökelim. Küçük tavanın içinde kırmızı toz biberi sıvı yağ ile kızdırdıktan sonra kıymalı köftenin üzerine dökelim ve yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Yemek Tarifleri Haberleri